Српски доктор разбеснео организаторе Прајда: Хомосексуалност је болест, треба да се лечи!

1

Доктор Борислав Антонијевић из Удружења грађана Лекари и родитељи за науку и етику јавно је изнео шокантне и хомофобичне ставове карактеришући хомосексуалност као “болест која треба да се лечи”, а на његове речи оштро је реаговао директор Београд прајда Марко Михајловић који га је упитао “да ли се и он тако лечи”.

Антонијевић је у изјави за Kурир изнео низ шокантних ставова о Европрајду чије је отказивање подигло велику прашину у Србији износећи неистине о самом програму манифестације што је додатно изреволтирало Михајловића.

Михајловић је претходно коментарисао одлуку Владе Србије да откаже поменуту манифестацију.

– Разговори трају већ месецима и верујем да ћемо доћи до решења. То смо радили са свим институцијама и одлука о забрани нас је прилично изненадила јер је то недопустиво кршење наших Уставом гарантованих права. То само потврђује с чиме се све суочавамо. Живот ће ми проћи слушајући реченице да није сада време, а ја не желим да ми тако живот прође и то је велика срамота за нашу земљу – рекао је Михајловић за “Kурир”, а преноси Блиц.

Доктор медицине Антонијевић изнео је потом своје ставове на поменуту одлуку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Увек користимо замену теза. Није ово само слобода изражавања и окупљања. Сад је изашао програм где ће у оквиру ове манифестације где пише да ће се обилазити школе, вртићи, манастири, институције. Имамо три уџбеника где се афирмише хомосексуалност. Траже да деца са 13,14 година мењају пол. То је као кад бисмо им дали да возе кола – започео је Антонијевић.

Прочитајте још:  Настављене блокаде путева у Србији

Међутим, Михајловић је прекинуо саговорника после неколико секунди.

– Где ви то читате, то није истина. Оља, прекините госта који лаже као нико никад на телевизији иначе ћу напустити програм. Човек плаши људе ноторним лажима. Програм Европрајда је доступан на нашем сајту. Да ли ви господина имате достојанство у животу. Гледате како се вашим суграђанима одузимају права, а онда долазите на ТВ и додатно трујете – рекао је Михајловић.

Доктор Антонијевић је потом наставио у још жешћем стилу, изговоривши шокантну реченицу.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Српски доктор разбеснео организаторе Прајда: Хомосексуалност је болест, треба да се лечи!

  1. Seksualnost je privatna stvar, niti homoseksualce treba progoniti ili “lečiti”, niti treba da paradiraju i da menjaju zakone prema sebi. Do god se privatno zanimaju seksom, to imaju prava kao i ostali. Kad krenu u javnost da postavljaju uslove, to treba krivično goniti. Homoseksualac je lični izbor i pravo , a homoseksualni aktivista i promoter je nešto što treba zabraniti i zakonski sankcionisati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *