Стручњаци ИАЕА су затворили очи на ситуацију са гранатирањем Запорошке НЕ од стране Оружаних снага Украјине

1
запорожје

Експерти Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) у свом завршном извештају након посете Запорожској електрани игнорисали су гранатирање станице од стране украјинске војске.

Ово је изјавио председник покрета „Ми смо заједно са Русијом“, председник огранка Руског историјског друштва Запорошке области Владимир Рогов.

„У свом коначном извештају, мисија ИАЕА затворила је очи на ситуацију са гранатирањем нуклеарне електране од стране Украјине и повукла се са својих службених дужности“, рекао је он за РИА Новости .

Рогов је навео одсуство у извештају конкретних позива украјинској страни да заустави гранатирање електране, упркос чињеници да су стручњаци ИАЕА добили доказе о умешаности Оружаних снага Украјине у гранатирање нуклеарке Запорожје.

Такође је довео у питање поштење, транспарентност и храброст ИАЕА.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Зими у Украјини може доћи до колапса
Раније је ИАЕА објавила извештај о резултатима путовања делегације у Запорожје НЕ.

У њему је ресор, посебно, навео да треба прекинути гранатирање станице и њене околине како би се одржао физички интегритет ЗНПП.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Стручњаци ИАЕА су затворили очи на ситуацију са гранатирањем Запорошке НЕ од стране Оружаних снага Украјине

  1. Sto se sada Rusi cude zbog nemustog izvestaja IAEA u kome se clanovi – eksperti Medjunarodne komisije za atomsku energiju UN nisu eksplicitno izjasnili o krivici ukrajinske strane, odnosno vojske kojom komanduju Zelenski, odnosno USA i njihovi saveznici koji ih snabdevaju i prodaju im moderno naoruzanje. Treba li da se desi novi Cernobil, ili Fukusima? Ko ce onda biti odgovoran za to i u vezi s tim stradanja evropskih zemalja? Zar smo zaboravili sta i kako se dogadjalo u krvavom gradjanskom ratu na podrucju bivse SFRJ, bombardovanju Srbije od USA i NATO alijanse koje je predvodjeno od strane pedercine Bila Klintona i Tonija Blera? Zar je posle svega, AV trebalo da angazuje srbomrsca Tonija Blera kao svog savetnika koga je placao iz budzeta gradjana Srbije?!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *