Хрват на челу министарства за људска и мањинска права

1

Томислав Жигманов

На место министра за људска и мањинска права и друштвени дијалог биће постављен Томислав Жигманов.

Читајући његово име председник Србије Александар Вучић рекао је:

– Ово је претпостављам за вас изненађење, припадник хрватске националне заједнице у нашој земљи.

Ко је Томислав Жигманов?
Жигманов је рођен у Таванкуту 12. маја 1967. године као син трактористе Калмана Жигманова и мајке Ружице, домаћице. У Таванкуту је похађао Основну школу Матија Губец. На Филозофском факултету у Новом Саду одсек филозофија је дипломирао са оценом 10 на тему “Платонови докази за бесмртност душе и питање етике”.

У прво време предавао је у средњој економској школи Боса Милићевић у Суботици са непуним фондом часова. Затим је предавао историју филозофије на Теолошко-катехетском институту Суботичке бискупије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Жигманов је рано ступио у политички живот у Србији. Већ 1991. јавља се као члан Демократског савеза Хрвата у Војводини. Из исте странке је избачен 1996. након разилажења са руководством. Године 2015. је постао председник ДСХВ, а на изборима 2016. је изабран за народног посланика на листи Демократске странке.

Новембра 2019. ступио је у коалицију са Лигом социјалдемократа Војводине под називом Војвођански фронт, с којом се кандидује за посланичко место у Скупштини Србије.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Хрват на челу министарства за људска и мањинска права

  1. DRŽAVA KOJA JE VOĐENA OD PRODANE DRŽAVNE BEZBEDNOSTI I SKORO SVIH NJENIH ČLANOVA NIJE VIŠE DRŽAVA VEĆ KOLONIJA BOLESNIH UMOVA NOVOG SVETSKOG PORETKA!!! ŽVALAVI I BEZROD SU TU SAMO POTOČIĆI KOJIM TEKU SVI OTROVI NOVOG SVETSKOG PORETKA PREMA SRBIJI…A MI SMO SAMO ŽRTVE OVIH MENTALNO POREMEĆENIH MAJMUNA!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *