Муслимани у Новом Пазару забранили геј цртаћ: Овде нема ЛГБТ пропаганде!

0
пазару

This image released by Disney shows, clockwise from foreground center Meridian Clade, voiced by Gabrielle Union Searcher Clade, voiced by Jake Gyllenhaal, Jaeger Clade, voiced by Dennis Quaid, Callisto Mal, voiced by Lucy Liu, Ethan Clade, voiced by Jaboukie Young-White in a scene from the animated film "Strange World." (Disney via AP)

Kултурни центар у Новом Пазару повукао је са репертоара дечији анимирани филм “Чудесни свет”, у којем је главни лик хомосексуалац.

Kултурни центар у том граду на југозападу Србије навео је да разлог за то захтев родитеља.

Kако су за Радио Слободна Европа (РСЕ) рекли у овој установи чији је оснивач локална самоуправа, родитељи у Пазару – који су са децом у гледали премијеру овог Дизнијевег цртаног филма – негодовали су због “пропагирања хомосексуалности”, тако да он није поново емитован 28. новембра.

Према истраживању међународне организације ИЛГА, која прати права ЛГБТ+ заједнице у свету, Србија свега 37 одсто поштује права и једнакости ЛГБТ+ заједнице.

Весна Веизовић: Ко су „Руси“ који беже у Србију и како је домаћи антисрпски НВО сектор добио опасну конкуренцију!

У Kултурном центру у Новом Пазару за РСЕ су рекли да нису имали увид у синопсис филма, те да су се обратили дистрибутеру да им убудуће шаље детаљније описе радње филма.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Филм “Чудесни свет” био је најгледанији прошлог викенда у Србији.

Страни медији су пренели да један од јунака Дизнијевог филма тинејџер који је заљубљен у другог дечака. Kада своме оцу каже како се осећа, отац га подржава и даје му љубавне савете не осврћући се на то у кога је дечак заљубљен.

Нарушавање права ЛГБТ+ заједнице у Србији организовано долази од десничарских организација, странака и Српске православне цркве због чега је и одржавање Европрајд 2022 у Београду до краја било неизвесно.

Међународни скуп Европрајд 17. септембра ипак је одржан али уз изузетно јако полицијско обезбеђење и спорадичне инциденте.

Прочитајте још:  Невреме и поплаве погодиле регион, олуја долази у Србију, на снази наранџасти метеоаларм (Видео)

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *