милић

Јелена Милић (Фото: Твитер)

Странка Заветници данас је најоштрије осудила учешће амбасадорке Србије у Загребу, Јелене Милић, на промоцији књиге Мате Гранића “Дипломатска олуја” и затражили да буде покренута званична процедура за њену смену, а да председник Србије Александар Вучић без одлагања потпише указ о њеном опозиву.

“Истичемо да је понашање госпође Милић, посебно њено јавно исказано дивљење са ликом и делом особе која је Србе у Крајини прогласила окупаторима ‘хрватске земље’, понижавајуће и недостојно амбасадорске функције”, наведено је у саопштењу Заветника.

Та странка сматра да је Милић својим поступком нанела штету државним и националним интересима Србије, “најприземније увредила све невино настрадале жртве злочиначке акције Олуја и у потпуности дискредитовала себе за обављање најважније дипломатске функције у иностранству”.

Заветници су у саопштењу позвали Министарство спољних послова да од Јелене Милић затражи да се због тог скандала јавно извини грађанима Србије, а пре свега протераним Србима из Хрватске.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Извор: ФоНет

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Сменити Јелену Милић

  1. Treba pozdraviti apel Zavernika ali smenj imenovane je trebalo odmah da obavi Ministranstvo vanjskih poslova. To bila ocekivan, adekvatan potez drzave, tj. Ministarstva bez da ih neko upozorava na njihovu duznost. Obzirom da je gospodja postavljena na to mesto zahvaljujuci svom dugigodisnjem NATO lobiranju za verovati je da je njena pozicija zacementirana od onih koji su je tu postavili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *