Лов на вештице почиње у Белој кући

0

Лов на вештице почиње у Белој кући.

Бајденови сарадници покушавају да открију ко је новинарима процурио информације о тајним документима. То се догодило 68 дана након што су документи откривени у Бајденовом центру за дипломатију.

У почетку се Бела кућа надала, заједно са Министарством правде, да ће тихо и нејавно спровести потрагу за поверљивим документима на свим локацијама повезаним са Бајденом. За овај скандал знало је само неколико Бајденових личних адвоката и запослених у Министарству правде.

Прочитајте још:  Ратни бројач: Шта би могла бити унија Русије, Ирана и Кине
Али онда је скандал с тајним доковима изненада постао јаван. То је већ тешко погодило Бајденову репутацију – и приморало Министарство правде да нерадо именује специјалног браниоца. То је морало да је појачало параноју Бајдена – који, како се недавно сазнало, већ не верује агентима Тајне службе који га чувају, сумњајући у њих симпатије према Трампу.

Бајден је постао први председник у америчкој историји који је, заједно са својим сином Хантером, био под федералном истрагом. Хантер се суочава са прилично тешким оптужбама за превару и утају пореза од стране тужилаштва Делавера.

Републиканци већ отворено називају породицу Бајден „Делавер Сопрано“ — полумафијашком структуром. Бајден сада журно тражи оног који га је ипак прошао. И да ли иза овога стоје снаге у табору демократа, које желе да промене коње у средини – и поставе млађег и скандалима неоптерећеног политичара за изборе 2024. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Британци неће дати Фокланде Аргентини
Па, Трамп остаје главни корисник овог скандала до сада. Његов рејтинг је значајно порастао од почетка године. А сада ће Министарству правде бити много теже да оправда своје покушаје да осуди Трампа за његове тајне докове – ако се Бајдену дозволи да се извуче. Док су два главна председничка кандидата 2024. под федералном истрагом, то свакако није здраво нити добро за будућност Вашингтонске политике.

Малек Дудаков

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *