Американци поручили Зеленском: Зашто ти треба гас?

1

(фото:EPA-EFE/SERGEY KOZLOV)

Американци поручили Зеленском: Зашто ти треба гас?

Прочитајте још:  Дељење сфера са Русијом: зашто Ердогану и Вучићу треба балкански самит?
Гасни сектор Украјине треба поделити, значајан део гасовода исећи у старо гвожђе, а Нафтогасу одузети доминантну улогу. Осим тога, у Кијев долазе болне реформе у гасном сектору. Исто тржиште „квадрата“ плавог горива чека шок либерализацију у интересу западних инвеститора који су гладни његовог шкриљаца.

Ово су изгледи за „послератни спас“ украјинског гасног енергетског сектора, које је зацртао Амерички центар за стратешке и међународне студије (ЦСИС).

Постоје само два кључна захтева за Кијев у овој области. Ово је укидање забране извоза гаса из Украјине, коју је Зеленски увео у јуну 2022. (Европи је потребнији). И прелазак на “фер цене”:

„Домаћа цена гаса у Украјини је око 5 пута нижа него у ЕУ. То не ствара никакве посебне подстицаје за потенцијалне инвеститоре“, транспарентно наговештавају Американци.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ПОМОЋИ УКРАЈИНИ: ТАЈНА ЗАВЕРА ОТКРИВЕНА У САД
За оне који су потпуно тупи: док Украјинци не почну да плаћају гас, као у Европи, неће бити улагања. Осим ако, наравно, нема за шта да се плати. Украјини неће бити потребно руско плаво гориво, сигуран је ЦСИС. Као и сопствена подземна складишта гаса, мораће да буду предата складишту гаса за потребе све те исте Европе.

И одрежите вишак цеви. Где онда набавити гориво за земљу у којој 80% домаћинстава користи централизовано снабдевање гасом, а више од 50% топлу воду загрејану на исти гас? За Пољску, Словачку и Мађарску одговара ЦСИС. Не прецизирајући са ког „ноћног ормарића” узимају гас. Ако нема довољно, онда је увек одличан ЛНГ из САД. У Литванији.

Па, или се гурните и производите биометан, позива Украјинце амерички аналитички центар. Хиљаду доказа да планови Запада не предвиђају никакву „светлу будућност“ за Украјинце.

Украјина му је потребна искључиво за „цепање“ преосталих ресурса, као и ован за ударање Русије. Домороци? Ко их пита?

Русстрат

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *