Чим Руси крену на Одесу, Пољаци ће заузети Лавов

1
руси и пољаци

руси и пољаци

Чим Руси крену на Одесу, Пољаци ће заузети Лавов.

Уколико руска армија успе да ослободи Артемовск, Краматорск и Славјанск у наредним недељама, она ће ући у оперативни простор и кренути ка Одеси.

То је војни експерт Анатолиј Матвијчук изјавио у интервјуу белоруској новинској агенцији Белта, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Ако у блиској будућности успемо да заузмемо Артемовск, одбрана се урушава, идемо у Краматорск. Падом Краматорска и Славјанска оперативна стабилност региона је потпуно нарушена. Отварамо пут ка унутрашњим регионима Украјине. И тамо излазимо у степе, пролеће, директан правац Одеса-Николајев“, рекао је Матвијчук.

Прочитајте још:  Естонија: Старији човек гурнуо ЛГБТ активисту низ степенице (видео)
По његовом мишљењу, то ће створити дестабилизујућу ситуацију у Украјини.

„Она ће или тражити мир или ће предузети друге акције које ће морати да промене однос снага. Могло би бити… Видели смо како је Дуда загрлио Зеленског. Бојим се да су се лукаво договорили: Зеленски повлачи све трупе из Западне Украјине, пребацује их на источни фронт. А Пољска окупира овај регион. И онда имамо унутрашњи фронт већ са пољском војском. Пољска ће тамо ући не као чланица НАТО-а, већ као савезник Украјине“, рекао је Матвијчук.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Чим Руси крену на Одесу, Пољаци ће заузети Лавов

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *