Дачић: САД подржавају “конструктиван” став Вучића

1

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић: САД подржавају “конструктиван” став Вучића.

Прочитајте још:  Амерички сан – Буђење (3) – Полицијска држава
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас у Вашингтону да се дијалог Београда и Приштине налази у критичној фази, а да САД поздрављају конструктиван став председника Србије Александра Вучића.

“Тај став је јасно дефинисање шта ми не прихватамо, односно шта мислимо да су црвене линије, а то је пре свега улазак /самопроглашеног/ Косова у УН и друге међународне организације, али и став да Заједница српских општина није нешто о чему треба преговарати већ нешто што би требало прво урадити” – рекао је Дачић, који је присуствовао Молитвеном доручку.

Дачић је рекао да је главни догађај за њега током посете САД био разговор са саветником у америчком Стејт департменту Дереком Шолеом и специјалним америчким изаслаником за западни Балкан Габријелом Ескобаром, преноси Тањуг.

“Сада се налазимо у критичној фази дијалога Београда и Приштине када с једне стране имате Београд који има конструктивну улогу, а са друге Приштину и како на то гледају светске силе” – рекао је Дачић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  И позиција и лажна опозиција у раљама наркомафије! Ђилас у загрљају наркодилера! (Фото)
Он је додао да се после дуго година дошло у ситуацију да Београд сада нико не означава као препреку у разговорима и преговорима већ су критике усмјерене, прије свега, ка премијеру самопроглашеног Косова Аљбину Куртију.

“Наше је уверење да Курти не жели заједницу српских општина и да се он противи било каквом мировном договору. Стога је улога Србије веома значајна и то су најважнији резултати ове посете. Да видимо колико се променила позиција САД” – рекао је Дачић.

Прочитајте још:  "KБС ће производити наоружање за своје потребе, морамо бити спремни за конфронтацију са Русијом"
Молитвени доручак одржава се сваког првог четвртка у фебруару, а учесницима скупа традиционално се обраћа председник САД. Тај значајан догађај окупља око 3.500 званица, међу којима су чланови америчког Конгреса, политичари, војни лидери и гости из стотињак земаља.

РТРС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Дачић: САД подржавају “конструктиван” став Вучића

  1. молитвени радни доручак – па радни ручак – па радна вечера — свето тројство ‘ваке гамади, а причест винима од хиљаде $$$ по бочици, а поред ноге испод стола коферче пуно банана $$$$$$$ … и све то наравно о трошку живих и нерођених генерација Срба, када поболу од преждеравања и џибрења лечи ће их конзилијуми опет на трошак опљачканих српских грађана које багра као ‘вак’и на власти бездушно у крви сатиру и пљачкају на милион и један начинннн од 45 до данас, а зашто и не би када нису Срби њих српске ране не болууууу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *