Усаме Зукорлић: Муслимани у Србији уживају висок ниво права

1
усаме зукорлић

Зукорлић(фото:Н1)

Усаме Зукорлић: Муслимани у Србији уживају висок ниво права.

Председник Посланичке групе пријатељства са Саудијском Арабијом Усаме Зукорлић изјавио је да у Србији живи 300.000 муслимана који уживају висок ниво права, чак и већи него што се сматра у међународним институцијама, саопштила је Скупштина Србије.

Зукорлић је током разговора са амбасадором Саудијске Арабије на нерезиденцијалној основи Осмахом Дахелом ал-Ахмадијем истакао да његова мисија у Скупштини Србије није нимало једноставна и тиче се помирења балканских народа на темељима правде.

Прочитајте још:  Тужилаштво покренуло поступак у вези са случајем Вулин - Недељник
Нагласио је да је Србији познат став Саудијске Арабије по питању признања Косова, али да Србија инсистира на подршци дијалогу Београда и Приштине од свих земаља у свету.

Додао је и да је у протеклих неколико година муслиманска заједница решавала проблеме враћања имовине и вакуфа, што је подигло поверење грађана и отворило пут за остварење стратешких циљева, попут оспособљавања аеродрома у Сјеници, отварања аутопута који би водио до Сарајева, и изградњи исламског центра у Београду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

НСПМ/Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Усаме Зукорлић: Муслимани у Србији уживају висок ниво права

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *