Молдавија: После навијача Партизана и боксерима из Црне Горе забрањен улазак

0
молдавија

молдавија

Молдавија: После навијача Партизана и боксерима из Црне Горе забрањен улазак.

После навијача Партизана којима је забрањен улазак у Молдавију, због страха од саботаже, како је навела председница ове државе Маја Санду, улазак у Молдавију је забрањен и боксерима из Црне Горе који су кренули на престижни међународни турнир – Павел Лускески.

Подсећања ради, навијачима Партизана, а сада и боксерима из Будве је забрањен улаз у Молдавију из следећих разлога, које је навела председница Маја Санду:

„Покушаји дестабилизације постојали су прошле јесени, али нису успели да остваре своје циљеве захваљујући интервенцији наших сигурносних и јавних институција“, изјавила је Санду, па наставила: „За будући период предвиђене су акције уз ангажовање диверзаната са војном обуком, камуфлираних у цивиле, који ће изводити насилне акције, нападати државне објекте и узети таоце. Смена у Кишињеву спровела би се кроз насилне акције, које би биле прерушене у протесте опозиције. Материјали садрже инструкције за улазак у Молдавију за држављане Русије, Белорусије, Србије и Црне Горе. Уверавам вас да државне институције раде на томе и да ситуацију држе под контролом.“

Прочитајте још:  Лудило са списковима „Путинових агената“ у Србији – “Ситни људи, ситна посла раде”!
Одмах се огласио и Боксерски савез Црне Горе:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Наш тим боксера на челу са селектором, Николом Ружићем, добили су званичан позив од стране организатора за учешће на Међународном турниру Павел Лускески. Међутим, на аеродрому у Кишињеву полиција је привела наш тим, који је био састављен од шест особа, међу којима је било и малолетних лица. Након што су им одузета сва документа и након што су целу ноћ провели у транзитној зони, без хране и смештаја, депортовани су назад у Црну Гору са објашњењем да се тренутно забрањује улаз црногорским држављанима у Молдавију без детаљнијих информација. Обзиром да имамо информацију да се женски фудбалски тим Молдавије налази у Црној Гори како би имали утакмице са црногорским фудбалским тимом, овим путем апелујемо да се према њима нико не опходи лоше, већ да покажемо нашу спортску величину и величину Црне Горе.”, наводи се у саопштењу Савеза.

На престижном турниру требали су да наступе Стефан Савковић, Петар Марчић, Петар Лијешевић, Димитрије Милић и Андрија Брајковић.

НСПМ/Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *