Српски муслимани позивају на бојкот аеродрома

1
аеродрома

(Фото: Пиксибај)

Српски муслимани позивају на бојкот аеродрома.

Исламске заједнице у Србији позивају на бојкот аеродрома у Нишу и Краљеву. Наводе да се особље ваздушне луке понаша “непрофесионално” према муслиманкама обученим по верским прописима: наводно су такви путници изложени понижавању и дискриминацији.

Решад Плојовић, потпредседник Савета исламских заједница Србије:

„Прикупили смо и обрађивали сведочења оних који су затражили да Савет одговори на то да често захтевају да се скине капа, али и неки други одевни предмети.

Званичници аеродрома кажу да су правила свуда иста. Без обзира на верску припадност, сваки путник је дужан да скине горњу одећу и предмете који покривају главу и лице, преноси Евроњуз.

Живојин Тасић, заменик директора Аеродрома Србије:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„За путнике који не желе да полете, у овом случају, хиџаб, обезбеђене су собе за преглед. Ни на који начин се не нарушава достојанство и неприкосновеност путника. Апсолутно смо сигурни да нема дискриминације и да се наши запослени понашају у складу са безбедносним захтевима.”

Представници Исламске заједнице, међутим, инсистирају да се такви захтеви постављају само у Нишу и Краљеву, али не и у Београду, на пример. Аеродромске власти кажу да до сада нису примиле овакве жалбе.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Српски муслимани позивају на бојкот аеродрома

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *