Abrams за Румунију: Зашто је Румунија изабрала америчке тенкове и колико ће тенкова бити купљено за румунску војску

0
тенкова, унуку, Abrams

Леопард 2, Абрамс М1, Леклерк. Колаж © ЛИФЕ. Фотографија © схуттерстоцк

Министарство националне одбране Румуније недавно је потврдило оно о чему се на интернет порталима писало и пре годину дана, а то је намера Румуније да од САД купи тенкове Abrams.

Потврда о куповини америчких тенкова стигла је од генрал мајора Теодора Инцићаша, начелника Генералног директората за наоружање. Званичник Министарства националне одбране рекао је да ће захтев за куповину америчких тенкова Abrams ускоро бити упућен румунском парламенту на одобрење.

Цена појединачног тенка још увек није позната, као ни верзија тенка, али је могуће закључити о којој се количини тенкова ради.

Генерал мајор Инцићаш потврдио је да се ради о једном тенковском батаљону. У контексту где у садашњој НАТО организацији батаљон броји 54 тенкова, румунска војска ће сходно томе, за почетак, купити 54 тенкова Abrams.

Поред тога што ће се од Парламента затражити одобрење за набавку Abramsa, румунско министарство одбране ће предати и захтева за набавку самоходних хаубица, борбених возила пешадије гусеничара, ракетних система ПВО кратког и веома кратког домета, као и за две врсте ракета за ловачке авионе F-16.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Милутин Драгутиновић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *