БЕОГРАД (Србија): Уочи рођендана Александра Островског, у Народном позоришту биће одиграна „Овца и вукови”

0

БЕОГРАД (Србија): Уочи рођендана Александра Островског, у Народном позоришту биће одиграна „Овца и вукови”.

Прочитајте још:  Скандал: Мајице са ликом дечака монструма продају се као сувенири
Чувену комедију руског драмског писца адаптирао је за српску сцену редитељ Егон Савин. Иза њега је рад не само у бројним позориштима бивше Југославије, већ и у свету: Аустрији, Мађарској, Немачкој, Израелу, Пољској, Швајцарској.

Класичне драме неумољиво замењују модерне, али то не значи да им се не треба враћати. Да, комади Вилијама Шекспира, Едмона Ростана, Антона Чехова, Софокла захтевају велики таленат и енергију. Егон Савин се већ два пута окренуо драматургији Александра Островског – Шума је постављена у Југословенском драмском позоришту и Новој опери у Будимпешти.

„Под деканским маскама „племенитих“ људи често се крију праве звери. Од памтивека, људски род постоји подељен на старе и младе, мушкарце и жене, вернике и невернике, богате и сиромашне, писмене и неписмене, луде и разумне, ниткове и племиће… Али постоји подела која је можда велика старији и важнији од свих осталих. Ово је подела на вукове и овце.

Прочитајте још:  Цело село код Беле Паланке под водом, више од 10.000 људи без струје
Ова подела не познаје границе, постоји међу пријатељима као и међу љубавницима, савезницима, клановима, бандама, партијама. Ова подела не познаје ни расу ни нацију, историјске периоде или културе, припадност или везе. Она је вечна и неуништива, прати сваки људски живот. Не постоји ниједна особа која би живела на овом свету, а да не постане ни вук ни овца“, сматра редитељ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска/АртМосковиа.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *