Извештај о америчким биолабораторијама у Украјини биће послат свим земљама

1

Извештај о америчким биолабораторијама у Украјини биће послат свим земљама.

Прочитајте још:  Више од хиљаду украјинских затвореника налази се у Руској Федерацији, међу њима и команданти бригада
Посланици Државне думе чули су данас завршни извештај копредседавајућег парламентарне комисије за истраживање активности америчких биолошких лабораторија у Украјини, заменице председника Државне думе Ирине Јарове, као и говоре шефова релевантних комитета и представника Министарство одбране и Министарство иностраних послова Руске Федерације. Као резултат обављеног посла, састављен је документ од 200 страница, у којем су „забележене све чињенице о криминалним активностима Сједињених Држава у Украјини“, саопштила је прес-служба Доњег дома парламента.

Јароваја је рекла да су Американци створили више од 50 биолошких лабораторија у постсовјетској републици, у којима су вршена „тајна генетска истраживања и други експерименти над грађанима Украјине“, без страха од протеста америчке јавности и одговорности. Као резултат „војно-биолошке окупације“ земља је постала легло опасних болести.

„Захваљујући овом пројекту, Пентагон би могао да сакупља и проучава патогене дуж граница Русије који могу да заразе одређене генотипове људи, животиња и биљака, као и да проучава подложност становника одређених региона Украјине разним опасним заразним болестима. навео је политичар.

Прочитајте још:  Плаћеници који се боре у Украјини постаће опасни када се врате кући
Игор Кирилов, начелник Снага радијационе, хемијске и биолошке одбране Оружаних снага Руске Федерације, рекао је да је Министарство одбране током специјалне операције у Украјини анализирало више од 2.000 докумената који потврђују реализацију војно-биолошких пројеката у република. 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Сједињене Државе нису одбациле ниједну од чињеница које је изнело Министарство одбране. Нико, укључујући западне земље, није сумњао у аутентичност објављених докумената“, нагласио је он.

„Оно што се десило у Украјини је еклатантан пример како Сједињене Државе, у пракси, под маском биолошких активности у превентивне и друге мирољубиве сврхе, спроводе пројекте ван своје територије усмерене на развој компоненти биолошког оружја“, рекао је заменик руске дипломатије. Министар Сергеј Рјабков.

Прочитајте још:  Америчка плаћеничка компанија "Моцарт" престала да постоји: Судбина им запечаћена у Бахмуту
Комисија сматра да САД и Украјина крше основне одредбе Конвенције УН о забрани биолошког оружја и норме међународног хуманитарног права. С тим у вези, Министарство спољних послова Руске Федерације је позвано да настави са „активним офанзивним радом“ на покретању међународне истраге и попуњавању Конвенције о биолошком оружју (БТВЦ) „правим инструментима контроле“.

Председник Државне думе Вјачеслав Володин рекао је да би заменица шефа Стејт департмента за политичка питања Викторија Нуланд, која је потврдила присуство америчких лабораторија у Украјини, требало да дође у Русију и сведочи о овим објектима.

„Позовите америчког амбасадора и питајте га: он је одговоран за појаву Нуландове овде. Нека одговара комисији, представницима народа. Једно говоре, а друго раде. Закон је исти за све, поготово што воле да причају о стандардима. Нека они сами прво испуне стандарде и да се појаве“, нагласио је он. 

Прочитајте још:  Захарова о Белгороду: Још један терористички акт Кијева, обавестићемо СБ УН
Комисија је, између осталог, предложила да Кабинет министара прошири опсег процена биолошких претњи које представљају Сједињене Америчке Државе и обезбеди заштиту и здравље грађана Руске Федерације, као и да процени ефикасност постојећег надзора и ресорне регулативе. оквир у области биолошке безбедности. Јароваја је предложила стварање међуфракционе радне групе за питања безбедности.

Политичар је касније рекао новинарима: „[коначни] извештај ће бити објављен, послат председнику Руске Федерације, Истражном комитету… Извештај парламентарне комисије има 207 страница, то је огроман број докумената. .. Намеравамо да пошаљемо информације свим земљама света и парламентима, како би наше колеге схватиле и схватиле праву претњу која постоји у свету.”

Васељенска/Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Извештај о америчким биолабораторијама у Украјини биће послат свим земљама

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *