Кнежевић: Милу Божовићу суди британска амбасада

0
кнежевић

Милан Кнежевић

Кнежевић: Милу Божовићу суди британска амбасада.

Милан Кнежевић говорио је на Седници Одбора за безбедност и одбрану о случају Мила Божовића, наводећи како му је „све било јасно“ када је пре неколико дана видио изјаву британске амбасадорке Карен Медокс.

„Знао сам да ће и жалбе и рјешења о притвору бити доношена у британској амбасади, а да ће се и суђење одржавати паралелно у британској амбасади, као што би тамо могло да буде и суђење за државни удар. Замислите да наш амбасадор у Лондону преко реда покуша да купи кило хљеба и конзерву туњевине. Прво би га претукли у тој продавници, па би га бацили у Темзу. А код нас је логично и уобичајено да британска амбасадорка саопшти један тако узнемиравајућ став“, нагласио је он.

Он је упитао Абазовића зашто инаугурација Јакова Милатовића не може бити одржана на Цетињу.

„Прије ћемо побиједити на Евровизији него што ће предсједник бити инаугурисан на Цетињу… Како је Цетиње пријестоница, а тамо Милатовић не може да се инаугурише, а митрополит мора да буде човјек из 63. падобранске да би могао да слети и инаугурише се у манастиру“, рекао је Кнежевић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Посланик ДФ је казао и како би Медокс требало „да пошаље хеликоптер“ како би Милатовић ипак био инаугурисан на Цетињу, јер је он са Оксфорда.

Он је казао да „верује да је Мило Божовић невин човек“.

Кнежевић је питао шефа СПО Предрага Шуковића да ли је поседовање криптованог телефона кривично дело.

„Ако јесте, онда је Дритан Абазовић у великом проблему“, рекао је он.

Прочитајте још:  Најновији детаљи афере која тресе МСП: Дачић оставио дипломатски пасош трговцу оружјем иако је уплетен у светске афере
Кнежевић је нагласио да, на основу Наредбе о спровођењу истраге, сматра да ће се СДТ „наћи у великом проблему“.

„Позивамо вас да одобрите увид у списе предмета адвокатима. Предмет је јаван, а тужилац Јован Кнежевић одбио адвокату увид. Ако немате шта да се крије дајте доказе. Да их видимо. Нагледао сам се кречења и фарбања доказа. Демантоваћете ме ако дате увид“, рекао је Кнежевић.

Он је казао да није поштено да СДТ решење шаље у адвокатску канцеларију у Нови Сад, а адвокат Мироје Јовановић је више у тужилаштву него поједини тамо.

„Свједок сам и оштећени у поступку када је бивши директор АНБ-а када је нелегетимно мене и Мандића држао мјере тајног надзора. АНБ је незаконито пратила и Мила Божовића, а то што су нашли је смијешно. Дакле, они га физички прате баш з вријеме када СДТ сматра да је криминално дјеловао. Како је могуће да наредбу о истрази доносите 11. априла, а нађите ми упориште у Закону, а тек 13. априла креће акција хапшења. Што га нисте ухапсили као Петра Лазовића који је дошао у ЦБ. Мислим да Мило Божовић не би бјежао“, казао је он.

Прочитајте још:  Доктор Несторовић носилац листе на предстојећим изборима
Председник Одбора питао је ГСТ зашто нема ПИН КОДА комуникације у истрази, а има у списима судије за истрагу.

Кнежевић је питао начелника СПО да ли је имао комуникацију са Милом Божовићем, седио на кафи.

„Више сте се ви Шуковићу гледали са њим него ја. Имали сте редовну комуникацију, колико је то етички. Не мислим да је то кривично дјело. Питам и да ли је ГСТ некад сједио са Милом Божовићем“, питао је Кнежевић.

Он је поновио да више верује Милу Божовићу, него СДТ-у.

Кнежевић је питао ГСТ да ли су у фајловима у канцеларији ухапшеног тужиоца Саше Чађеновића у фолдеру – шкарт, нашли питања за Џозефа Асада.

Он је прочитао 18 „наручених питања/одговора, фотографије првака ДФ-а“ из СДТ-а и показао папире ГСТ-у Владимиру Нововићу.

Прочитајте још:  Косово и српске дезоријентације
Шуковић је казао да је Мило Божовић кум његовог кума.

“Није то тајна. Не знам зашто потенцирате ову причу јер сам ја знао и много полицијаца који су ухапшени па смо постгупали. Ваљда је то доказ неки да ми радимо професионално свој посао. Оно што обради СПО и достави се СДТ, ми поступамо по налогу СДТ”, казао је он.

Начелник Специјалног полицијског оделења Предраг Шуковић казао је да је Мило Божовић кум његовог кума и да га познаје,те да то није тајна.

„Ово је мала држава, и сви смо повезани. Не знам зашто потенцирате ту причу, јер ја сам познавао и доста ових полицајаца који су ухапшени. Па смо поступали. Ваљда вам је и то доказ да смо поступали професионално. Није нама лако у СПО да процесуирамо људе које знамо, ту има наших колега, пријетеља и кумова, али оно што обради СПО, и што се достави сДТ-у, и то је предмет кривично дјело, поступаћемо по налогу СДТ-а. Није ово први случај у СПО, имали смо и ближих контаката са лицима које смо процесуирали али смо смогли снаге и поступали професионално“, казао је Шуковић.

Прочитајте још:  Пријатељи стари: Састали се Лекић и Тадић!
Главни специјални тужилац Владимир Нововић рекао је да ће на нејавној седници одговорити Нововићу, а додатна објашњења најавио је и Шуковић.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *