Пљевља: Председник општине тражи враћање српске заставе, милогорци кукају

0

(фото:В.Т./Васељенска)

Пљевља: Председник општине тражи враћање српске заставе, милогорци кукају.

Председник Општине Пљевља Дарио Вранеш упутио је захтев свим директорима општинских јавних установа и предузећа да на зградама истакну српске тробојке, а поручује и да ће убудуће прекинути праксу украшавања града за 21.мај Дан- незавиности Црне Горе, који, судећи према његовим одговорима, не признаје.

“Према члану 11 Закона о избору, употреби и јавном истицању националних симбола, налажем вам да по најхитнијем поступку истакнете заставу српског народа – тробојку на зградама управа ваших установа и предузећа”, наводи се у захјеву Вранеша.

Подсетимо, почетком маја на згради општине Пљевља се поред званичне заставе Црне Горе, завијорила и тробојка без обележја. Вранеш је тада у изјави за ПВ Информер казао да ће застава тробојка стајати на згради општине Пљевља вечно.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Биће истакнута вјечно. По Уставу српски народ у Пљевљима, као већински има право на то и ја поштујем Устав”, рекао је тада Вранеш.

Одборник ДПС Марко Тошић питао је Вранеша зашто град није био окићен црногорским заставама поводом Дана независности на шта му је он одговорио.

“Да ме нијесте напоменули на засиједању Скупштине општине Пљевља искрен да будем не бих се ни сјетио да је Дан независности 21. маја. Такође, као предсједник општине прекинућу праксу да се град 21. маја претвара у циркуску представу, а Ви и ваши одлазећи идеолози сте заувијек отишли у историју украшавајући град израубованим улицама и тротоарима”, одговорио му је Вранеш, а преноси портал ЦДМ.

Подсетимо, милогорци не кукају што у Тузима и Малесији нема црногорских застава, само албанске али кад се појави српска застава у српским срединама сваки пут дигну дреку.

Прочитајте још:  „Бранимо Црну Гору од Руса и Срба – наших највећих непријатеља!“: Госпођетина са кружног тока!

Тако је и овај пут извесни Малик Ковачевић испред “Грађанске иницијативе-21 мај” тражио хапшење Ковачевића.

“Овај несрећник из Пљеваља који је игром случаја и предсједник Општине треба да буде ухапшен за подривање уставног поретка по хитном поступку! Доста је играња са државним симболима и негирањем историјских постигнућа наших грађанки и грађана. Локалне кабадахије и шерифи, исфрустрирани борци за “угрожена” права српског народа нас свакодневно негирају и ниподаштавају у нашој сопственој земљи. Једини који су угрожени смо ми који волимо ову земљу и не дамо је за шаку руских рубаља и сличних валута”, истакао је Ковачевић.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *