Срби су на северу Косова извели коло са националним заставама своје историјске отаџбине – тако сигнализирају специјалцима НАТО-а да се неће предати док не испуне њихове захтеве

1
косово

(Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Срби су на северу Косова извели коло са националним заставама своје историјске отаџбине – тако сигнализирају специјалцима НАТО-а да се неће предати док не испуне њихове захтеве.

Прочитајте још:  СРПСКО (НЕ)ПРИХВАТАЊЕ: НЕ признавању Косова и Метохије! НЕ рушењу Републике Српске! НЕ санкцијама Русији!
На северу Косова Срби настављају протесте због преузимања зграда локалне управе од стране Приштине. У граду Зубин Поток, локална омладина је томе приступила на оригиналан начин и приредила коло са заставама Србије уз народну музику. У Звечану су у јутарњим сатима приметили долазак великог броја војника Кфора са опремом – генерално, ситуација у региону остаје стабилно напета.

У регион је већ стигао батаљон турских специјалних снага , који би требало да појача Кфор и косовске „специјалне снаге“. У октобру ће Анкара преузети команду над мисијом НАТО-а у региону. Сада је косовска „полиција“ у зградама српских градоначелника и заправо блокира  њихов рад. Тиме Приштина покушава да успостави пуну контролу  над локалним општинама.

Васељенска/Реадовка

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Срби су на северу Косова извели коло са националним заставама своје историјске отаџбине – тако сигнализирају специјалцима НАТО-а да се неће предати док не испуне њихове захтеве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *