Сарајево: Одржана парада содомита у организацији америчког амбасадора

0

Сарајево: Одржана парада содомита у организацији америчког амбасадора.

У Сарајеву је данас одржана четврта Поворка поноса у БиХ, а овогодишњи слоган био је “Поносно заједно”.

Прочитајте још:  Србија: Немамо проблем са окупљањем Бошњака, ако треба помоћи ћемо
Поворку поноса обезбеђивале су јаке полицијске снаге, а шетња у којој је учествовало око хиљаду грађана Сарајева, прошла је без иједног инцидента.

„Данас смо се окупили под слоганом ‘Поносно заједно’, та реч заједно није само реч, већ позив на акцију. Заједно смо јачи и јаче, заједно можемо мењати свет“, истакли су у свом обраћању организатори скупа.

Прочитајте још:  ДА ЛИ ЈЕ НАПАД НА СРБЕ У САРАЈЕВУ ИНЦИДЕНТ ИЛИ ТРАДИЦИЈА?
Додали су да „борба још није готова“ и да постоје ситуације у којима се људи, који припадају ЛГБТQ заједници третирају као мање вредни.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Члан Организационог одбора Поворке поноса Мирза Халилчевић критиковао је градоначелницу Сарајева Бењамине Карић, која није дозволила да се градска Већница данас осветли дугиним бојама.

„Градоначелница је рекла не, мислим да је то врло проблематичан став с обзиром на то да је Већница служила за осликавање комерцијалних компанија, клубова, догађаја. Порука је јасна – селективно се бирају догађаји који ће бити приказани на зиду Већнице. То није први пут да немамо од ње пружену руку“, рекао је Халилчевић.

Прочитајте још:  Изопштени из православља прете: Нећемо дозволити потписивање Темељног уговора!
Учесници поворке кретали су се од Историјског и Земаљског музеја на Маријином двору до Народног позоришта, где је музичким програмом завршен скуп.

Током шетње чули су се звуци удараљки, као и повици „Смрт фашизму“, „Ми смо љубав, улице су наше, заједно можемо све. Љубав побеђује“ и „Данас поносно заједно шетамо за љубав“.

У поворци су били и поједини политичари БиХ, као и шеф делегације ЕУ у БИХ Јохан Сатлер (Јоханн Саттлер) и амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи (Мицхаел Мурпхy).

НСПМ/Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *