Како су руски хокејаши зауставили ЛГБТ пропаганду у америчком спорту

1

Како су руски хокејаши зауставили ЛГБТ пропаганду у америчком спорту.

У светском спорту догодио се догађај без преседана. Први пут је заустављена тријумфална поворка ЛГБТ симбола међу појединим спортистима, спортским колективима, па чак и читавим спортским удружењима. То је урађено не било где, већ у Сједињеним Државама, а покретачи устанка против ЛГБТ пропаганде били су спортисти из Русије. Како се то догодило?

Прочитајте још:  О милитаризацији медицине и производњи пацијената
Победничка поворка ЛГБТ покрета у светском спорту први пут је скоро заустављена. Десило се то, рекло би се, у колевци подршке сексуалним мањинама – у САД, где су се хокејаши изненада побунили.

Управни одбор Националне хокејашке лиге (НХЛ) сагласио се са предлогом комесара Герија Бетмана да се укине пракса да тимови на загревање улазе у специјалним униформама са ЛГБТ симболима (најчешће дугиним). То се обично дешавало у оквиру посебних тематских вечери у једном од тимова под називом Ноћ поноса (Приде Нигхт).

Све се ово дешавало у последњој деценији у свим тимовима у лиги. Све док једног дана руски хокејаш није рекао одлучно „не“.

У јануару ове године, дефанзивац клуба Филаделфија Флајерс Иван Проворов изненада је одбио да обуче дугин џемпер за загревање (хокејашко загревање). „Поштујем свакога и поштујем избор свакога“, рекао је Иван. „Мој избор је да останем веран себи и својој вери. Ја сам православац“.

Прочитајте још:  Амерички бивши генерал подржао је ударе Оружаних снага Украјине на Русију
Скоро цела америчка штампа одмах је напала Проворова, захтевајући да Филаделфија и НХЛ казне узбуњивача. Ипак, било је и гласова подршке Ивану.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Проворов је знао да ће добити одговор. Ово је део посла. Ово је део онога кроз шта пролазите. Али поштујем га јер је остао доследан себи“, рекао је тренер Филаделфије Џон Торторела. Као резултат тога, ни клуб ни лига нису ни на који начин казнили Руса.

Ово је био сигнал другима. Многи хокејаши, и не само Руси, почели су да одбијају да учествују у ЛГБТ догађајима.

Пример Проворова следили су голман Сан Хозеа Џејмс Рајмер, Ерик и Марк Стали са Флориде, нападач Ванкувера Андреј Кузменко и дефанзивац Иља Љубушкин из Бафала. Крајем јануара, Њујорк Ренџерси су одлучили да то уопште не раде у дугиним дресовима.

Прочитајте још:  Одбачена руска резолуција
Убрзо је Чикаго следио његов пример. А у марту је клуб из Минесоте узео и отказао целу ноћ поноса. Амерички новинари су за све окривили закон о забрани ЛГБТ пропаганде, усвојен у Русији у децембру 2022. године. Али, наравно, није био само он.

„Изазива велико поштовање што су Руси имали свој став о акцијама подршке ЛГБТ особама прошле сезоне. Не могу сви отворено да се супротставе“, прокоментарисао је одлуку НХЛ бивши селектор руске репрезентације Вјачеслав Биков.

Испоставило се да је вештачки наметнута толеранција, па чак и подстицање сексуалних мањина у спорту, неочекивано наишла на отпор хокејаша. Хокеј се дуго сматрао једним од најмужевнијих спортова. И природно је да се више опире промоцији нетрадиционалног секса од фудбала, уметничког клизања или чак борилачких вештина.

Прочитајте још:  ЧИТАЊЕ ИЗМЕЂУ РЕДОВА: ИЗРАЕЛСКИ ПЛАЋЕНИЦИ НЕ МОГУ ДА УБИЈАЈУ РУСЕ, АЛИ ЗАИСТА ЖЕЛЕ
Сада, након револуционарне одлуке, подршка ЛГБТ особама у северноамеричком хокеју поново ће постати чисто добровољна ствар – како и треба да буде. Ако желите да носите симболе дуге – носите их, ако не желите – немојте их носити.

„Сви напори и нагласак на важности ових догађаја поткопани су ометањем који тимови, који играчи одбијају да носе ЛГБТ униформе“, пожалио се комесар НХЛ Бетман, објашњавајући одлуку лиге.

Прочитајте још:  Зеленски покушао да се оправда за терористички напад који је пореметио договор о житу
Након пребројавања губитака и новца баченог у ветар, НХЛ је ​​одмах почела да делује.

Спорт на Западу је увек посао. О равноправности и толеранцији ЛГБТ особа можете причати колико хоћете, али ако неко од учесника у процесу почне да се противи, сва пропаганда ће брзо отићи на ђубриште. Сада су се спортисти први изјаснили о свом ставу.

Навијачи би им се могли придружити, престати да купују условне дугине дресове или клубове, или чак потпуно одбију да присуствују клупским догађајима. Ово би, заузврат, могло да изазове ланчану реакцију до тачке елиминисања било каквог рекламирања мањина. Ако се универзална америчка љубав према ЛГБТ особама погоди доларом, од ове љубави врло брзо неће остати ништа. Чак и парадајз дуге.

Руслан Бакаев, Взгљад

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Како су руски хокејаши зауставили ЛГБТ пропаганду у америчком спорту

  1. sad jos fudbaleri kad se slikaju u dva reda, da prvi red prestane da se “guzi”, drugom redu.

    oduvek su fudbaleri imali nacina da se slikaju svi zajedno, pa i kad se slikaju u dva reda. najednom su ko zna zasto, poceli da se saginju. prvi red se sagne na 90 stepeni i gleda u kameru, drugi red, iza njih, stoji.

    kako? zasto?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *