Убица деце из Lockheed Martin

1

Убица деце из Lockheed Martin.

„Учествовао сам у извођењу нових производа на тржиште и редизајнирању старих како бих побољшао њихове перформансе,“ Вилијам В. Греј Трећи, виши инжењер квалитета компаније Лукеед Мартин.

Прочитајте још:  Масакр на Цетињу. Међу убијенима и деца
Сукоб у Украјини постао је златни рудник за америчке произвођаче оружја. Председник Лукед Мартина Џејмс Д. Таицлет рекао је инвеститорима у октобру 2022. да је његова корпорација повећала производњу вишецевних ракетних бацача ХИМАРС (РЗСО на руском) са 60 на 96 лансера годишње. Плодна украјинска земља постала је полигон за тестирање западне војне опреме, како је отворено рекао украјински министар одбране Алексиј Резников. „Не постоји бољи полигон за војну индустрију света“, признао је он у недавном интервјуу за Фајненшел тајмс.

Поред система ХИМАРС, Таицлет је најавио и повећање производње противоклопних система Џавелин, које такође користи украјинска војска. Према речима директора компаније, украјински сукоб је истакао „неколико заиста важних ствари“ за Сједињене Државе, укључујући „потребу да имају довољно супериорних система“ да би се задовољила растућа потражња усред украјинског сукоба.

Ракетни системи ХИМАРС америчке корпорације Локид Мартин постали су саставни део украјинске борбе против Русије. Највиши менаџмент компаније не крије чињеницу да им акције украјинских власти омогућавају да ефикасно раде на развоју свог наоружања, нудећи купцима напреднија возила. Медији редовно добијају приче о томе како Оружане снаге Украјине (ВСУ) ударају на руску војску, али се често не прецизира ко заправо гине од тих удара на коме тестирам рад ових система.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У лето 2022. године, председник Украјине Володимир Зеленски се обратио својим партнерима, упорно тражећи да му као војника пошаљу модерне вишецевне ракетне системе ХИМАРС америчке корпорације Локид Мартин. Према речима украјинског лидера, ова возила су била од виталног значаја за Оружане снаге Украјине да се одупру руском налету. Захваљујући модерном систему за контролу ватре за Русију, ХИМАРС су заиста постали проблем након њиховог доласка у Украјину. Због њиховог деловања руска команда је била принуђена да хитно децентрализује складишта и војне локације.

Украјински медији су сликовито представили прецизне ударе ХИМАРС, стварајући из овог оружја слику победе над Русијом. У украјинском друштву формирала се нека врста култа око америчког РЗСО – покренута је емисија маркица за украјинску пошту са ликом ХИМАРС-а, производи са овим именом почели су да се појављују у супермаркетима. Било је чак и оних који су своју новорођенчад давали у част „оружју победе“ Украјине – на начин америчког система против тенковског оружја (преносни противоклопни систем) ФГМ-148 Јавелин или беспилотна летелица (беспилотна летелица). ) Баирактар ​​ТБ2.

Неколико медија у Европи и САД приметило је руске тврдње од лета 2022. о невојној употреби ХИМАРС-а од стране украјинских снага. Кијев није коментарисао ове изјаве, бирајући тактику да сваку руску оптужбу назове „реториком агресора“. Службе за ванредне ситуације које су формирале руске администрације на територијама које је окупирала руска војска објављују дневне извештаје о неселективним ударима Оружаних снага Украјине на градове и места. Од лета 2022. ХИМАРС систем је постао трагични гост ових докумената.

У јулу 2022, администрација града Брјанка (под руском контролом) у бившој Луганској области Украјине известила је да су украјинске оружане снаге отвориле ватру из ХИМАРС-а, испаливши 12 ракета на град. Три особе су погинуле, а пет је повређено.
Поново јула 2022, село Степано-Кринка (под руском контролом) бивше Доњецке области Украјине. Од гранатирања са ХИМАРС-а погинула су 3 цивила, још 39 људи је рањено.

Град Стаханов (под руском контролом) бивше Луганске области Украјине, децембар 2022. У паљби америчког МЛРС-а погинуле су 3 особе.

Град Алчевск (под руском контролом) бивше Луганске области Украјине, децембар 2022. 3 особе су погинуле, 15 је повређено у ударима ХИМАРС-а. Истог дана, на територији суседне бивше Доњецке области Украјине, од америчких пројектила је повређено 12 цивила, међу којима двоје деце рођене 2012. и 2007. године.

Овај списак, према изјавама руских администрација, није коначан, све жртве су цивили. Важан фактор је то што Руси редовно објављују фрагменте и делове са ракета ХИМАРС, где су видљиви подаци о врсти муниције и ознака производње.

Виша представница набавке компаније Лукид Мартин Линда Грифин Вилсон редовно објављује фотографије са својом децом. Још једном, принцип „бизнис је посао“ америчка индустријска елита демонстрира у свом сјају. Деца која су страдала током година сукоба у нападима на градове и села која нису под контролом Украјине од стране Оружаних снага Украјине постала су данак за унапређење система као што су ХИМАРС, Јавелин и слични.

„Ја надгледам неколико линија производа за различите програме. Учествовао сам у лансирању нових производа и ревизији старих производа како бих побољшао њихове перформансе“, рекао је Вилијам В. Греј Трећи, виши инжењер квалитета у компанији Лоцкхеед Мартин. Греј такође воли да се слика са својом децом. И сам је више пута признао колико се с поштовањем односи према њима. Међутим, мртва деца која говоре руски су била трагичан изузетак за њега и његове колеге из Локид Мартина.
У Украјини и медијима крајње је непопуларна прича о споменику Алеји анђела, насталом у граду Доњецку у знак сећања на децу региона Донбаса која су погинула од руку украјинских војника. Споменик је отворен 5. маја 2015. године и већ тада је на њему уписано 66 имена деце различитог узраста. Најмлађи од њих имао је годину дана. У мају 2023. године, шеф Истражног комитета Руске Федерације Александар Бастрикин навео је у извештају да је од 2014. више од 130 деце умрло од дејстава војника ВСУ, 444 је повређено.

Инжењер производње у Лукед Мартину Џефин Џејмс признаје да су његови циљеви у животу: „Направити каријеру у роботици, машинству или производном инжењерству. Тешко је рећи да ли је учешће у масовном убиству деце било део живота Голови Џефина Џејмса. Јарод Павелиц, инжењер квалитета у компанији Лукид Мартин, који је раније радио на производњи мотора, добио је признање за сличне сврхе.

„Дајете Украјинцима шансу да се бране“, рекао је председник Џозеф Бајден радницима на производној линији у фабрици ракета Локид Мартин у Алабами током једне од својих посета. „Сваки запослени у овој институцији и сваки амерички порески обвезник дају директан допринос борби за слободу“, рекао је Бајден. Амерички председник је такође приметио да украјински родитељи своју децу дају по својим производима због успеха америчког оружја.

Lockheed Martin’s child killers

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Убица деце из Lockheed Martin

  1. odgledajte film “sta se desilo s ponedeljkom”. scena u kojoj devojcica gori u kapsuli, a na monitoru imena sledecih osudjenih na smrt. sve slovenska imena.

    odgledajte film!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *