Додик: Само снажна Србија омогућава и нама ту позицију

1
додик

Додик: Само снажна Србија омогућава и нама ту позицију.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је његова обавеза да гради најбоље односе са Србијом и њеним руководством.
„Моје је да признам легитимитет власти у Србији и могу да посведочим да је ово период најинтензивније изградње. Могу да посведочим и не кријем да је Вучић подигао Србију и политички и економски, инфраструктурно поготово. Помаже Републику Српску, али и Српска исто помаже Србији у капацитету који има. Ми смо десет пута мањи у потенцијалу од Србије, али ми јесмо и можемо да будемо добар партнер“, истакао је Додик у интервјуу за РТРС.
Прочитајте још:  БАХАТО Без дозволе исекли шуму, па Зиђин изградио рудник
Он је рекао да је Србија у веома деликатној и тешкој ситуацији у погледу Косова и Метохије, али да је данас далеко снажнија него што је то била пре 15 година.
„Само снажна Србија омогућава и нама ту позицију“, поручио је председник Српске.
Додик је подсетио да ће на иницијативу РС Српске 4. августа у Бањалуци бити одржана седница влада Српске и Србије и да ће исти дан у Приједору бити обележен Дан сећања на страдале и прогнане у акцији „Олуја“, што, како је навео, потврђује пуно уважавање и партнерство.
„Вучић 3. августа долази са делегацијом, имаћемо састанке на којима ћемо разговарати о најважнијим питањима у оквиру споразума о специјалним и паралелним везама“, истакао је он.
Додик је додао да ће бити разговарано и о Кристијану Шмиту, односно, како је рекао, о изједначавању оцене о Шмиту који није високи представник.
Прочитајте још:  Руски медији: Страшна трагедија у Србији: Сигнал за председника Вучића
Он је истакао да БиХ мора да функционише као заједница два ентитета и три конститутивна народа која морају бити једнако представљена, те да је Република Српска „у најбољем статусно-политичком тренутку“.
Додик је навео и да су на састанку са хрватским председником Зоран Милановићем, који је одржан у уторак на Хвару, потврђене ове позиције, подсетивши да се након тога сусрео са Вучићем. Навео је да изјаве да је Република Српска изолована, немају упориште и да то није тачно.
„Доказао сам да није. То доказује и недавна посета мађарског премијера Виктора Орбана и састанци с њим. То доказују и моји јучерашњи састанци са Милановићем и председником Србије“, рекао је Додик.
Прочитајте још:  Михајловић: Следи поскупљење струје, рационалније користите енергију
Председник Републике Српске је истакао и да Српска никада није имала боље економске показатеље.
„Инфлација делује, али се боримо. Слушали смо приче како ће Република Српска пропасти у марту, јуну…сада неки кажу сигурно у марту следеће године. Нећемо пропасти ни у марту, Република Српска не пропада“, поручио је Додик.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=pysn-h4ipBw

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Додик: Само снажна Србија омогућава и нама ту позицију

  1. A kada će biti obeležen dan sećanja na nevine srpske žrtve zločina pripadnika IV gardijske brigade Hrvatske u toku “redarstvene akcije oluja HV” zbog svirepog ubistva 186 Srba – civila u Mrkonjić Gradu? Evo šta o tome piše na dole citiranom hrvatskom sajtu:

    https://lupiga.com/vijesti/hrvatska-sabotira-pravosudje-bih-zbog-zlocina-u-mrkonjicu-ministar-krsticevic-i-ante-gotovina-pod-istragom-za-smrt-186-civila:

    “…Ministar obrane Krstičević pod istragom je zbog ratnog zločina koji je Hrvatska vojska počinila u Mrkonjić Gradu, gdje je, za vrijeme akcije Južni potez, ubijeno preko 180 civila srpske nacionalnosti. U tom pokolju stradali su uglavnom starice i starci, koji nikome nisu predstavljali opasnost. Istraga vjeruje da su zločin počinili pripadnici Četvrte gardijske brigade Hrvatske vojske, kojoj je na čelu bio Krstičević.
    Odgovornost za zločin mogla bi biti pripisana i vrhu zapovjednog lanca, na kojem je u akciji Južni potez bio general Ante Gotovina. Zločin je počinjen nakon što je u akciji za oslobođenje Mrkonjića poginuo dozapovjednik Četvrte gardijske brigade Andrija Matijaš Pauk. Valja naglasiti da zločin kod Mrkonjić Grada spada u red najvećih ratnih zločina nad srpskim stanovništvom počinjenih u Bosni i Hercegovini. U tek nekoliko navrata je u tako kratkom vremenu ubijeno toliko civila. Dokazi zločina bili su i na Haaškom sudu, koji je slučaj ostavio Bosni i Hercegovini…”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *