Путин: Русија ће послати бесплатно жито афричким земљама којима је најпотребније

2

(фото: дпа)

Русија је спремна да пошаље бесплатно жито афричким земљама којима је најпотребније, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин на пленарном састанку Руско-афричког економског и хуманитарног форума.

– Вец́ сам рекао да наша земља може да замени украјинско жито и на комерцијалној основи и као бесповратну помоц́ афричким земљама којима је најпотребније, тим више што ове године очекујемо још једну рекордну жетву – истакао је Путин, пренео је ТАСС.

Русија ц́е пружити подршку сиромашним државама и регионима и допринети праведној расподели ресурса, рекао је председник Русије.

– Наша земља ц́е наставити да подржава државе и регионе којима је то потребно, посебно својим хуманитарним испорукама. Настојимо да активно учествујемо у изградњи праведнијег система расподеле ресурса. Улажемо максималне напоре да спречимо глобалну прехрамбену кризу – нагласио је Путин.

Више од 70 испорука из Украјине у оквиру Споразума о житу завршило је у богатим земљама, рекао је председник Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Током скоро годину дана у оквиру овог такозваног житног споразума, из Украјине је извезено укупно 32,8 милиона тона терета, од чега је више од 70 отишло у земље са високим и изнадпросечним нивоом прихода, укључујуц́и и на то мислим пре свега Европску унију – истакао је Путин.

Само две мале серије од 262.000 тона руског ђубрива блокираног у Европи послате су у Малави и Кенију, рекао је он прецизирајући да је то био искључиво хуманитарни чин јер је ђубриво требало да буде пребачено бесплатно.

Западне земље ометају испоруке руског жита и ђубрива док лицемерно окривљују Русију за кризу на глобалном тржишту хране, казао је председник Русије.

Прочитајте још:  Роберт Кенеди: Милијарде намењене Украјини не напуштају САД

Он је нагласио да је Русија спремна да понуди помоц́ афричким државама у постепеном увођењу најсавременије пољопривредне технологије.

Руске компаније и друштво заинтересовани су за даље продубљивање вишеструке сарадње са афричким континентом, изјавио је председник Русије.

– Руске власти, предузец́а и друштво су заиста заинтересовани за даље јачање разноврсних трговинских, инвестиционих и хуманитарних веза са континентом – истакао је он.

Према Путиновим речима, то “задовољава потребе свих нација и допринец́е одрживом расту и просперитету”.

Други руско-афрички самит, уз економски и хуманитарни форум, одржава се у Санкт Петербургу од 27. до 28. јула.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Путин: Русија ће послати бесплатно жито афричким земљама којима је најпотребније

  1. Потез достојан човека , тога код јевреја и запада нема. А наши дерпеи би са геноцидним западом без обтира што народ неће. Побуна и свргавање са власти узурпатора. Његош рече да тиранину стати ногам за врат дужност слободног Човека.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *