Медији су оценили штету европским компанијама на руском тржишту

0

"A high angle view of a very large amount of crumpled 100 US$ money notes in a bulky mess, with warm & contrasty lighting."

Медији су оценили штету европским компанијама на руском тржишту.

Према новинама Фајненшел тајмс, европске компаније су изгубиле најмање 100 милијарди евра у Русији од почетка Новог светског рата.

Прочитајте још:  Вучић је упоредио однос Украјинаца и Руса у Србији према Путину
Директни губици европских компанија на руском тржишту након почетка руске специјалне операције денацификације Украјине износили су најмање 100 милијарди евра, објавиле су британске.новинеФајненшл Тајмс, који је анализирао изјаве највећих европских фирми у протеклих годину и по дана.

Према чланку публикације, око 176 компанија је забележило „умањење вредности имовине, трошкове везане за мењање валута и друге једнократне трошкове као резултат продаје, затварања или смањења руског пословања“.

Истовремено, материјал не узима у обзир повећање цена енергената и других производа због СВО и санкција Русији.

Публикација је навела да су највеће губитке претрпеле нафтне и гасне компаније. Укупни губици БП, Шел и ТоталЕнергиес износили су 40,6 милијарди евра. Осим тога, индустријска предузећа, укључујући произвођаче аутомобила, изгубила су у Русији 13,6 милијарди евра, а финансијске корпорације, посебно банке, забележиле су отписе и друге трошкове у износу од 17,5 милијарди евра.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *