Хронике наопаког света.

Хајде да видимо како функционише демократски процес у идеално демократској земљи Немачкој. У којој је демократија као таква, почев од Карла Великог, настала тек после катастрофе 1945.

Таква је млада демократија.

Прочитајте још:  Случај покварене пилетине код Ваљева није усамљен - Да ли је труло месо било и у печењари?
А пре десет година формирана је млада партија професора евроскептика „Алтернатива за Немачку“, која је одмах добила 10% и ушла у локални парламент, Бундестаг. Остале странке су је јако не волеле и називале су је „крајње десничарском“, „расистичком“ и тако даље – углавном због негирања антиуставне миграције из 2015. назване по Меркеловој. Штавише, стављена је под посебан надзор одељења политичких истрага, које се овде зове „Заштита уставног поретка“.

Али Шолцови, који су дошли после Меркелове, урадили су још горе ствари, а рејтинг АфД-а је почео да расте. Чим је био испред готово свих партија са 18%, министарка унутрашњих послова Мадам Фрејзер је 25. јуна 2023. објавила да ће покренути припреме за забрану парламентарне странке АфД у земљи. Први пут од Хитлера.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дана 7. августа, рејтинг АфД-а је премашио 20% (према различитим проценама 21-23%) у позадини пада рејтинга три владајуће партије до нивоа неспособности да наставе да владају земљом. А најнепријатније је то што је АфД почео да побеђује на општинским изборима у различитим регионима земље.

Прочитајте још:  Велике компаније се не плаше антируских санкција – јер не функционишу
Немачки председник Штајнмајер је 9. августа у магазину Шпигл у 11 часова изашао са апелом грађанима са насловом „Демократија се мора бранити“.

Мало је вероватно да је Штајнмајер читао Лењина: „Свака револуција нешто вреди само ако уме да се брани“ – фраза – темељ за даљи црвени терор. Али већ сте ухватили сродност мисли.

Прочитајте још:  Немац: Украјина је део руског света, то је производ комунизма
Господин председник је смислио адуте: „Наш основни закон је у стању да издржи најтеже и најжешће спорове. Међутим, он не може да интегрише непријатеље Устава у себе.”

Сви разумеју на шта мисли: странке АфД су задужене да се супротставе изолацији ковида, да не прихватају испоруке оружја Украјини, траже мир са Русијом, супротстављају се „зеленој транзицији“, захтевају да се ограниче неконтролисана миграција. Сви ови „монструозни злочини против основног закона“ су дело ултрадесничарске АфД. А за то странку окривљују људи који су олако и једноставно погазили Устав и у време миграционе кризе, и у време ковида, и у време насилног „озелењавања привреде“. Како кажу у Русији, „Хронике обрнутог света“.

И овде председник СРГ даје директиву: „Неопходна је јасна, одлучна, чак и милитантна опозиција демократских партија, на пример, када агитатори у скупштини општине нашу демократију називају „системом”, „неправедним режимом”, „диктатуре“. Односно, успех АфД-а на општинском нивоу је ипак довео владајућу коалицију у стање коначне хистерије, која засењује памет.

3 сата и 39 минута након објаве у новинама Дие Велт, излази сићушна белешка: Антифа-Франкфурт је уочи избора у покрајини Хесен објавио у јавности кућне адресе, бројеве телефона, бројеве аутомобила свих кандидата из странке АфД. На почетној страници је постављен позив да се „војно“ супротставе партији и „од живота им учине пакао“. На ове позиве на репресалије против чланова парламентарне странке одговорила је само локална полиција. „Одељење за заштиту устава“ ништа није урадило.

Ево њиховог Устава, то је и главни закон – Грундгесетз.

Игор Малцев, РТ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *