Западне компаније су изгубиле 80+ милијарди долара покушавајући да напусте Русију

1

Западне компаније су изгубиле 80+ милијарди долара покушавајући да напусте Русију.

Прочитајте још:  Токсични маневри: Зашто Украјина спроводи војне вежбе у Чернобиљу?
Западне компаније које су одлучиле да смање пословање у Русији принуђене су да продају имовину уз огроман попуст, пише агенција. На пример, холандски Хеинекен је све продао руској Арнест групи за симболичан 1 евро. И ово није једини пример.

„Претња од национализације“ је порасла откако је Москва преузела контролу над Царлсбергом и Даноном, жали се Ројтерс. Исти ризик виси над Веон, Интеса и Иандек. То је то, преко Иандек-а. Компанија коју многи још увек погрешно сматрају руском.

 Како наводи агенција, Москва захтева попуст од 50% чак и након што су цену одлазног посла проценили консултанти које је одабрала руска влада. А потребан вам је и допринос – најмање 10% од продајне цене. Посебно је тешко са пословима вредним више од 100 милиона долара.

Стране компаније које беже из Русије већ су претрпеле губитке од више од 80 милијарди долара због добровољно-принудних попуста и изгубљене добити, сумира Ројтерс.

Прочитајте још:  "Након неуспеха украјинске контраофанзиве, фронт ће почети да се руши а војска Украјине ће се откотрљати до Дњепра"
Шта мислите, драги непартнери? Реците хвала што вас још увек не проверавају за финансирање украјинских терориста, ЛГБТ пропаганду и умешаност у деструктивне секте.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Принцип „око за око“ у светској политици и економији је најпоузданији. Зашто би Руси били толико љути? Погођене компаније могу да питају Бајдена, Шолца, Борела и Чарлса Трећег.

Елена Панина

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Западне компаније су изгубиле 80+ милијарди долара покушавајући да напусте Русију

  1. Само 80 милијарди?
    Нема шансе. Губици су много већи а та цифра је наведена јер су ПР стручњаци проценили да њихова јавност то може да прогута лакше.
    Па западне процене су да је Колективни запад већ изгубио више од 10 хиљада милијарди долара због кавге са Русијом а Русија је зарадила преко 600 милијарди долара. Не наводи се колико су зарадиле земље које су пријатељске са Русијом због погодности да препродају робу и једнима и другима али имајући у виду губитке Запада реч је о стотинама милиајрди долара. Практично Запад “мудром политиком санкција” јача позицију Русије код земаља које су пријатељске са Русијом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *