Америчка амбасада захваљује Србији што је стала уз Украјину, српски политичари кажу: НИСМО ПОДРЖАЛИ КРИМСКУ ПЛАТФОРМУ!

1

Америчка амбасада у Србији објавила је на свом Твитер профилу поруку захвалности Србији што је подржала Кримску декларацију. 

“Напредак! Хвала Србији која је део уједињене породице ервопских земаља које пружају подршку Украјини”, стоји на званичном налогу америчке амбасаде у Србији.

Међутим, тим поводом огласио се Ивица Дачић и Ана Брнабић, који су навели да се Србија није придружила “Кримској декларацији”.

„Постоје манипулације везане за тзв. Кримску платформу да јој се Србија наводно придружила”, истакао је Дачић.

Дачић је подсетио да Србија на међународним скуповима говори о потреби заштите територијалног интегритета и осуђује кршење територијалног интегритета Украјине, али се не придружује санкцијама Русији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кримска платформа је украјинска дипломатска иницијатива чији је циљ да обезбеди међународну подршку за поновно успостављање контроле над Кримом. Први самит „Кримске платформе” одржан је 23. августа 2021.године.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Америчка амбасада захваљује Србији што је стала уз Украјину, српски политичари кажу: НИСМО ПОДРЖАЛИ КРИМСКУ ПЛАТФОРМУ!

  1. Немам шта ја да кажем кад је све рекао Цар Лазар пре Косовског Боја. Подсетите се сви ви издајници Мајке Србије и Православља Светога Саве и свих наших светитеља од њега, али и пре њега. Спаси Боже Србију и даруј нам Цара Православног.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *