КУРТИ ЖЕЛИ ДА СЦЕНАРИО ИЗ НАГОРНО КАРАБАХА: Лажи о униформисаним лицима и руском језику, параван за протеривање Срба

2

Аљбин Курти

КУРТИ ЖЕЛИ ДА СЦЕНАРИО ИЗ НАГОРНО КАРАБАХА: Лажи о униформисаним лицима и руском језику, параван за протеривање Срба

Само неколико дана раније, наочиглед целог света Пашињанин је постао Јуда, Јерменског народа. Покушавајући од себе да начини НАТО марионету, а од Јерменије позорницу на којој би Западни злотвори писали црни сценарио, разуме се, водећи Јермене у још једну погибију, а копајући им посмртне јаме испред руског дворишта.

Председник Алијев, оптужио је Јермнију како подрива територијални суверенитет Азербејџана и како наоружана војска Јерменије улази на територију Карабаха и то искористио као повод за стравичан напад на јерменске цивиле који живе и чине већинско становништво на простору Нагорно Карабаха.

Како тврди званичан Јереван, војске није било, у питању је само локално становништво које се организовало и бранило од Азера.

Реакција војске Јерменије изостала је и након стравичног гранатирања и бомбардовања које је претрпело становништво у Нагорно Карабаху.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Јуда Јерменски, уместо традиционалних веза са Руском Федерацијом, чије су мировне снаге већ на простору Нагорно Карабаха и сачувале Јермене од коначног истребљења након војног дебакла, бира да постане кокета НАТОа.

Јермени из Карабаха остављени усред олује, пристају на примирије.

Инспирисан баш том ситуацијом, а охрабрен дешавањима у на генералној Скупштини Уједињених нација, Курти улази у сулуди пројекат креирања Нагорно ситуације на Северу Космета.

Након што је на мистериозан начин убијен један припадник Косовске полиције, а двојица рањена у раним јутарњим часовима 24. септембра у близини манастира Бањска. У наредним часовима РОСУ, специјалне јединице косовске полиције, опкољавају село и манастир Бањска, а за инцидент криве Србе.

Прочитајте још:  Османијева отишла у Тирану да промовише „Велику Албанију“: То је у интересу целог региона!

У наредним сатима прича добија потпуно нову разину, Cрбе који покушавају да се одбране од наоружаних Шиптара, у медијима Курти и његови послушници представљају као униформисане специјалне јединице, тешко наоружане.

Заменик команданта Косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани, рекао је:

„Видимо наоружане, униформисане људе, тешко наоружање, они пуцају на нас, ми пуцамо.”

Није могао да потврди какве униформе носе те особе и ко су, али нам је рекао да користе оклопна возила.

Аљбин Курти је изјавио да је 30 Срба који су “изазвали инцидент” опкољени и позива их да се предају. Имплицирајући како је поменута група сакривена у манастиру, а у манастиру Бањска се тренутно налази група ходочасника из Новог Сада која никако није повезана са догађајима од раније.

Међу албанским јавним мњењем круже различите информације и дезинформације о томе колико су Срба убили, до бесмислица како се у близини манастира чује руски језик.

Кравава јесен у Нагорно Карабаху је завршена, крвава јесен у Србији је тек почела.

И на крају, овакву подлост и превртљивост, може само да запржи шиптарска кухиња.

Нина Стојановић / Васељенска

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “КУРТИ ЖЕЛИ ДА СЦЕНАРИО ИЗ НАГОРНО КАРАБАХА: Лажи о униформисаним лицима и руском језику, параван за протеривање Срба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *