Ђилас хвалио Куртија, Коштуница га ослободио из затвора

1
ђилас, хил

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

Ђилас хвалио Куртија, Коштуница га ослободио из затвора.

Прочитајте још:  Курти: Ако НАТО затражи, спремни смо да пошаљемо КБС у Украјину
Странка слободе и правде Драгана Ђиласа окривила је председника Србије Александра Вучића због терора који привремене власти у Приштини спроводе над српским становништвом на Косову и Метохији.

– Због неспособности Вучића, Срби на Косову и Метохији препуштени су на милост и немилост сулудом Куртијевом режиму који над њима спроводи отворени терор – наводи се између осталог у саопштењу ССП.

Прочитајте још:  „Косовски премијер“ формира канцеларију за „Прешевску долину“
Интересанан је податак да је управо председник Странке слободе и правде Драган Ђилас истицао председника привремене владе у Приштини Албина Куртија као принципијелног политичара и господина са којим би бил могуће договорити помирење између Срба и Албанаца.

– Од свих које сте набројали, најпринципијелнији је овај Курти који се залаже за своје ставове због којих је и робијао – похвално је о овом политичару говорио Ђилас 23. априла 2023. године у једној емисији.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Шта се очекује на самиту Брдо Бриони: Разговори о северу КиМ и Куртијевој "великој Албанији"
Да ствар буде још интересантнија Албин Курти налазио се у српском затвору све до 2001. године где је издржавао вишегодишњу казну по осуди за тероризам због повезаности са ОВК.

Тада је, уз још десетине албанских терориста, по одлуци о помиловању коју је потписао тадашњи председник СР Југославије Војислав Коштуница, пуштен на слободу.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ђилас хвалио Куртија, Коштуница га ослободио из затвора

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *