Милица Ђурђевић: Студентима подмећу ЛГБТ и џендер идеологију

0
србије

Милица Ђурђевић Стаменковски

Милица Ђурђевић: Студентима подмећу ЛГБТ и џендер идеологију.

Председница Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски, најоштрије је осудила промоцију ЛГБТ и џендер идеологије, која се студентима пласира кроз упитник о здравственом стању студената за усељење у студентски дом, у коме се у питању везаном за пол студента, поред опције мушко и женско, даје и опција трансродна особа.

Председница Заветника наглашава да је одредница трансродна особа противуставна, јер Устав Републике Србије не препознаје категорију рода, а сам упитник који издаје здравствена установа је написан латиницом, и ако је употреба ћириличног писма Уставно загарантована.

Прочитајте још:  Огласио се представник Србије на Евровизији Луке Блацк: "Ја сам геј"
Она наводи да сама куповина овог упитника, без ког студент не може остварити право на боравак у студентском дому, кошта 750 динара.

„Поставља се питање ко и због чега на мала врата у здравствене институције уводи џендер идеологију и промовише интересе ЛГБТ лобија? Оваквим стварима морамо да станемо на пут“, закључује Милица Ђурђевић Стаменковски.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *