Из Америке стиже позив на етничко чишћење

0
бајден, америке

Џо Бајден

Открио се највећи светски ратнохушкач: Из Америке стиже позив на етничко чишћење

Бајденово ратно хушкање последица је огромног притиска војно-индустријског комплекса у Америци да се наставе буџетска издвајања за ново оружје. Безрезервна Бајденова подршка Израелу у суштини је подршка етничком чишћењу Палестинаца, сматра Бранко Павловић.

Амерички председник Џозеф Бајден представио се свету као као највећи ратни хушкач за кога је „разумна инвестиција“ новац који би требало да буде потрошен за смрт других људи далеко од САД. Реч је о десетинама милијарди долара за набавку додатног оружја за Украјину и Израел.

САД под Бајденовим вођством одбиле су резолуције Бразила и Русије у УН које позивају на мир у Гази, а безрезервна америчка подршка Израелу сугерише да подржавају етничко чишћење Палестинаца. Осим тога упоређивањем руског председника Владимира Путина са Хамасом, Бајден је додатно заоштрио сукоб САД са Руском Федерацијом.

Бајденово ратно хушкање под притиском војно-индустријског комплекса

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очигледно је огроман притисак војно-индустријског комплекса у Америци да се наставе буџетска издвајања за ново оружје, каже за Спутњик аналитичар Бранко Павловић.

И онда под плаштом приче како је Израелу потребна војна помоћ од десет милијарди долара, а Израелу није потребна никаква војна помоћ, покушавају да прогурају следећи пакет од неколико десетина милијарди долара за Украјину који је блокиран због њихових унутрашњих проблема.
„Друга ствар везана за војно заоштравање је да би само требало приметити да је председник Русије Путин изјавио на конференцији за штампу да је дао наредбу за трајно дежурство МиГ-а 31 наоружаног ‘Кинџалима’ у међународном ваздушном простору изнад Црног мора. То ко хоће да разуме, разумеће да је порука Америци – буду ли ваши носачи авиона представљали претњу, биће уништени за шест минута. Према томе, та игра где Америка удара у ратне бубњеве и да неће наићи на адекватан одговор, то се неће догодити. То време је потпуно прошло“.

Прочитајте још:  Трамп: Путин је прави џентлмен, али видите шта сам му урадио са „Северним током 2“

И заправо, та врста агресивне политике и одбијање да се прихвати било каква резолуција у Савету безбедности УН која би ишла ка смиривању ситуације у Гази говори о томе да ће Американци бити све више изоловани и усамљени у својим политикама.

Безрезервна подршка етничком чишћењу Палестинаца

Проблем је што ми живимо у једно турбулентно време у коме је такво понашање Вашингтона доста непријатно и напето, и може неким случајним догађајем да произведе много већа страдања и несреће од ових великих које сада видимо, упозорава Павловић.

А Безрезервном подршком Израелу, Американци објективно подржавају етничко чишћење Палестинаца у Гази, сматра Павловић.

„Јер то је циљ Нетанијахуа. За Нетанијахуа је борба против Хамаса – етничко чишћење Палестинаца из Газе. Нема Палестинаца – нема Хамаса, то је њему борба против Хамаса. И објективно, Америка оваквим ставовима, пошто неће да прихвати резолуцију у Савету безбедности и овом агресивном реториком у суштини, подржава ово етничко чишћење које Нетенијаху хоће.“

Американци против Бајденове „борбе за слободу“

Према Павловићу, заоштрена Бајденова ратна реторика нема везе са предстојећим председничким изборима у САД.

„Он ту врло греши. То је врло наивно уколико се мисли да су Американци заиста за ескалацију сукоба. Американци, како време буде одмицало, уопште неће бити за ескалацију сукоба него ће све више бити опхрвани својим проблемима. А то је животни стандард. Дакле, наивно је мислити да ћеш окупити нацију око Бајдена који се бори за ‘слободу у свету’. Добићеш много веће разочарење људи и много већи отпор, али могуће је да они тамо негде имају погрешну процену“, закључио је Павловић.

Прочитајте још:  Украјинске трупе напале су администрацију Волновахе у ДНР

Владимир Судар / Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *