Насер Орић заклао српског судију: Муслимани сами откривају злочине свога “хероја”

0

Насер Орић (Фото: Јутјуб)

Насер Орић заклао српског судију: Муслимани сами откривају злочине свога “хероја”.

Један од оснивача СДА и дугогодишњи члан Организационог одбора за обележавање догађаја у Сребреници Ибран Мустафић сведочио је својевремено да му је Насер Орић рекао да је преклао заробљеника Слободана Илића.

Прочитајте још:  Америка открива праве циљеве охридског „споразума“: Мрежа се плете око 5 држава
Мустафић је навео да му је Орић, у стану који је користио у Сребреници, испричао своју улогу и начин ликвидације судије Слободана Илића.

“Бахато ми је испричао да је ликвидирао Илића. Рекао је да је он њему допао у групи заробљеника и описао начин како је то извршио. Ударио га је у око. Илић је имао браду и није пуштао крике, па је Орић рекао да је осетио страх и онда га преклао”, испричао је својевремено у Суду БиХ Мустафић.

Додао је да је ту био и његов брат, који је убијен када је Сребреница пала, у јулу 1995. Тај разговор с Орићем, како је навео, био је 27. маја 1993.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Црна Гора: Поново земљотрес у околини Никшића
Мустафић је тада рекао за Орића да је мислио да га познаје, али да више није сигуран.

У процесу против Орића Тужилаштво БиХ, између осталог, користило је и исказе сведока Видоја Илића, Милана Јеремића и Миломира Лазаревића, ретких преживелих напада Орићевих снага на српско село Залазје на Петровдан 1992. године. Наиме, сва тројица су потврдили да су чули бошњачке војнике да Орићу говоре да је заробљен судија Слободан Илић, коме ће “сада они судити”.

Суд БиХ донео је одлуку о ослобађању Орића од било какве одговорности за злочине почињене над Србима у Подрињу иако су о његовом учешћу у свирепим убиствима српских заробљеника сведочили и бројни муслимани.

Ало.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *