У сусрет попису: Подсећање како је Ђукановић уверавао патријарха Павла да једино уважава СПЦ и митрополита Амфилохија

0
ђукановић

ђукановић

У сусрет попису: Подсећање како је Ђукановић уверавао патријарха Павла да једино уважава СПЦ и митрополита Амфилохија.

Прочитајте још:  Сјај и беда чојства и јунаштва
Камелеонство бившег шефа режима Мила Ђукановића је нешто што ће сигурни смо ући у историјске читанке, јер више и не бројимо колико пута је променио ставове, мишљења, идеологију и покушао да прекроји историју и истину.

Посебну ноту његовој конвертитској природи, дао је брутални напад на православље и једину канонску цркву у Црној Гори, а то је Митрополија црногорско-приморска, која је 8 векова стуб Српства, светосавља и народа Црне Горе, када је са својим „војницима“ који га слепо слушају у свему што науми, покушао да отме имовину СПЦ и протерује свештенике и монахе из Црне Горе.

У сусрет попису, ево још једне прилике да се подсетимо још једне истине, коју данас Ђукановић покушава да представи као лаж!

 

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  БРАТ КАО НЕБРАТ, ШЕРБО РАСТОДЕР И ПОРТАЛ „СТАНДАРД“: На четнике дигли хајку, муслиманску милицију не помињу ни у мраку!
Наиме, ово је писмо које је Ђукановић послао блажено почившем патријарху српском Павлу 25. новембра 1998, у којем га уверава да „не треба доводити у питање“ однос власти у Црној Гори према Митрополији црногорско-приморској и самом митрополиту Амфилохију!

Писмо Ђукановића патријарху Павлу

„Ваша светости,

Захваљујем на Вашем писму од 17. новембра ове године. До краја делим са Вама мишљење о значају Митрополије црногорско-приморске за Црну Гору, и о њеној улози кроз историју у борби за слободу црногорског, српског и осталих балканских народа.

Што се тиче конкретног повода Вашег обраћања, најодговорнии представници власти у Црној Гори, укључујући оне који су ресорно задужени за ова питања, више пута су у континуитету јавно саопштили званичне ставове.
Вама, као и свим црквеним великодостојницима, познат је мој однос према СПЦ и Митрополији црногорско-приморској и уваженом митрополиту, што сам изражавао и својим присуством литургијама, које он лично служи као и у другим приликама“ , дио је писма које је тада упутио Ђукановић патријарху Павлу.

Најбоље је човека суочити са својим речима, јер и поред хиљаду маски које има Ђукановић, на крају дана, када остане сам пред собом, зна шта је говорио тада, а шта данас, када за исту цркву коју је тада са уважавањем помињао и неговао данас представља као претњу, коју треба елиминисати.

Прочитајте још:  Шеф дипломатије моћне велесиле: Русија да повуче своје снаге из Украјине
Остаће у овом народу изрека, а коју потврђује и овај текст, поред многих других, да – нико крупно као Мило не лаже!

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *