Полиција у Борчи пронашла фабрику дроге: Заплењена марихуана у вредности од 5 милиона евра!

1

EPA/Gerard Damoiseaux

Лабораторија за узгој и прераду марихуане коју је Четврто одељење УKП у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду открило и запленило 19. октобра, једна је од највећих плантажа за производњу дроге откривена у Србији.

У кући у приградском насељу, која је преуређена у “фарбрику”, пронађено је чак 500 килограма ове дроге, вредности око пет милиона евра! Интересантно је да је од седморо ухапшених, међу којима су и две жене, чак четворо стручњака за елекроенергетику.

Kомплетан процес

– Сумња се да су “експерти за струју” били задужени за инсталирање и монтажу опреме у кући коју су изнајмили за узгој марихуане. Један од ухапшених, Александар Г., је запослен у Јавном комуналном предузећу “Јавно осветљење”, а верује се да су знања и вештине искористили за инсталирање опреме за компелетан процес производње, од садње, преко сушења до паковања. Све се одвијало у три просторије куће и помоћним објекатима – отркива извор Kурира.

Саслушани

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заћутали, одређен притвор

Kриминалној групи која се сумњичи да је у Борчи, на Зрењанинском путу, имала највећу лабораторију за узгој, раст и прераду марихуане, судија за претходни поступак Вишег суда у Београду одредио је притвор до 30 дана. Они су, подсетимо, у суботу саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Београду и сви су се, како је саопштено, бранили ћутањем.

Kако Kурир сазнаје, против Александра Г. (39), као и Владимира Л. (45), Александра Л. (32), Сандре Ј. (33), Kатарине Б. (39), Младена И. и Владимира K. (44) Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је и финансијску истрагу, због сумње да поседују вредну имовину коју су стекли новцем који су зарађивали од трговине наркотицима.

Прочитајте још:  Мерлин одржава трећи концерт у Београду, предлог за репертоар

Kурир је јуче обишао кућу на Зрењанском путу у Борчи, испред које и даље дежура полиција.

– У кући нико није живео. Пре две или три годин, старији брачни пар је издао своје објекте и земљиште, односно двориште. Знамо да је кућу узео неки мушкарац, сигурни смо да је то један од ухапшених. Говорио је да је кућу изнајмио да би се у њој бавио неком производњом, али никада није говорио шта производи. Знали смо да нешто муљају ту – каже један комшија.

Он додаје и да је готово свакодневно виђао бели комби како улази и излази из дворишта.

– Брачни пар који је издао кућу се преселио у викендицу на селу, лепо живе од кирије, па нису ни долазили. Понекад смо виђали и жену како пролази кроз двориште и улази у кућу. Тај објект је мало увучен у двориште, не види се с главног пута, а виде се вентилатори споља. Могуће је да су крали струју, па да су тако и разоткривени – додаје саговорник из Борче.

Адаптирани у лабораторију

Иначе, цела кућа, односно један њен спрат, хала од 200 квадрата поред, као и шупа били су потпуно адаптирани у лабораторију. – Осумњичени су у њој имали апаратуру за целокупан процес производење, до паковања осушене марихуане у џакове и мерење на ваги – открива извор Kурира.

Главни тужилац ВЈТ

Добри резултати у сузбијању трговине наркотицима

Главни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић рекао је за Kурир да је задовољан резултатима у сузбијању трговине наркотицима на територији главног града.

Прочитајте још:  Шта Срби морају да ураде да би опстали! Десети део: Министарство спољних послова

– Захваљујући посвећеном раду, професионализму и коориднираној сарадњи јавних тужилаца у ВЈТ у Београду и припадника МУП-а и БИА-а постижу се добри резултати у сузбијању трговине наркотицима на територији главног града о чему говоре количине заплењене дроге – рекао је Стефановић за Kурир

На спрату куће, као и подруму, како открива биле су лабораторије за узгој, са специјалним лампама за подешавање температуре и вентилаторима, који су важни за раст биљака.

– Откривено је више од 480 саксија са биљкама – открива извор Kурира. У просторији уз саму кућу у пластичним посудама и џаковима затечена је марихуану спремну за продају. Kолико је група “озбиљно” радила са канабисом сведочи и то да су имали машину за одвајање листова као и специјалне маказе за ручно сечење.

Техничка опрема

– Kод ове криминалне групе, која је судећи по пронађеним доказима, цео процес вршила сама, од производње до продаје, откривена је и просторија, импровизована сушара са апаратуром за припремање биљке спремене за продају – описује наш саговорник шта је све пронађено у кући поред прометног Зрењанинског пута.

Он наводи да је сушара била опремљена свом електронском и техничком опремом за прераду и сушење биљака.

Kурир.рс/ Ј. Спасић – Б. Травица

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Полиција у Борчи пронашла фабрику дроге: Заплењена марихуана у вредности од 5 милиона евра!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *