Десетине мртвих и рањених данас од последица агресије фашистичких окупатора на појас Газе

0
појас газе

појас газе

Десетине мртвих и рањених данас од последица агресије фашистичких окупатора на појас Газе.

Прочитајте још:  Лавров: Стварање палестинске државе решење сукоба у Израелу, то посебно саботирају САД
Десетине Палестинаца је данас убијено, и рањено, док се 24. дан наставља фашистичка агресија израелских окупатора на блокирани појас Газе у катастрофалним хуманитарним условима због потпуне забране увоза горива и основних хуманитарних залиха.

Палестински медији јавили су да је данас у зору окупациона летелица извела масовне нападе на избегличке кампове Ал-Бреј и Нусеират у централном делу појаса, што је довело до смрти и повреда десетина људи. Још 14 Палестинаца је убијено, а други су рањени у нападима на област Аз-Заваида у централном појасу Газе и избеглички камп Џабалија на северу. Три Палестинца су такође убијена у ваздушном нападу на њихов аутомобил у јужном појасу Газе.

Окупаторски авиони континуирано врше нападе на област Тел Ал-Хава на западу сектора, а стамбене зграде и продавнице су жестоко бомбардоване сваког дана.

Прочитајте још:  Костић затражио пријем код Шваба
Осим тога, израелски авиони су ударили у предграђе једине болнице за рак у Појасу Газе, која је услед тога делимично оштећена. Директор болнице је рекао: „Окупација не само да је повећала патњу и бол пацијената оболелих од рака лишавајући их лекова и могућности да путују у иностранство на лечење, већ је и угрозила њихове животе гађајући околно подручје болнице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пошто се хуманитарна ситуација убрзано погоршава, Црвени крст је нагласио да сада први приоритет мора бити спашавање живота на различите начине, укључујући осигурање безбедног рада болница и моментално обнављање критичних услуга као што су здравствена заштита, вода и струја. Неприхватљиво је да цивили не могу да нађу сигурна уточишта у сектору усред интензивног бомбардовања и војних блокада које спречавају неопходан хуманитарни одговор.

Прочитајте још:  Ердоган оптужио Запад за дволичност због недостатка одговора на смрт деце у Гази
Црвени крст је упозорио да су болнице које и даље раде у Појасу Газе на ивици колапса јер им понестаје залиха за збрињавање великог броја рањених и болесних, понављајући потребу за континуираним приливом хуманитарне помоћи и њеног особља у Газу.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *