Бивши Србин Живковић и даље наставља кампању против пописа

0
данијел живковић

данијел живковић

Бивши Србин Живковић и даље наставља кампању против пописа.

Прочитајте још:  За 20 година неће бити питање броја жртава у Јасеновцу, него да ли је уопште логор и постојао
Бивши Србин и четнички унук а данас в.д. председника ДПС Данијел Живковић изјавио је да је циљ опозиције у Црној Гори да се попис становништва не спроведе.

„Циљ опозиционих партија није да се попис не спроведе, већ да се одвија с верификованом методологијом“, то је након састанка са премијером Милојком Спајћем казао в. д. председника Демократске партије социјалиста (ДПС) и посланик те странке Данијел Живковић.

„Данас нисмо причали о роковима, него о нашим ставовима. Циљ ДПС-а је да се попис одвија с верификованом методологијом, у условима контроле процеса. Циљ је да се добију релевантни подаци. То смо саопштили Спајићу. Рекли смо да наш циљ није да се попис не спроведе. Поновили смо наше захтеве“, рекао је Живковић новинарима након састанка.

Навео је и да не би причао о томе може ли се све решити у року од месец дана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Циљ је да дођемо до тачних и релевантних резултата. Ценим да постоји спремност премијера да се отвори дијалог, а сад не могу да кажем да ли може доћи до испуњавања свих захтева. Желимо компромисом да дођемо до решења“, рекао је Живковић.

Састанак Спајића са представницима опозиционих партија је почео око 16 часова и трајао је до око 17.50 сати.

Састанку су присуствовали в. д. председника Демократске партије социјалиста (ДПС) и посланик те странке Данијел Живковић и Никола Јановић, лидер и посланик Социјалдемократа (СД) Дамир Шеховић и Борис Мугоша, те председник и потпредседник Бошњачке странке (БС) Ервин Ибрахимовић и Дамир Гутић.

Спајићева Влада јуче је донела уредбу којом је одгодила попис становништва за период од 30. новембра до 15. децембра.

Првобитно је било планирано да се попис одржи од 1. до 15. новембра.

Део опозиције захтевао је одгађање пописа тврдећи да тренутно нема услова за његово спровођење, а део њих је најављивао и бојкот.

Подсетимо, Данијел Живковић је из Пљеваља где су резултати пописа и 2003. и 2011. када је његова партија била на власти показали да су Срби убедљива већина становништва.

Биће занимљиво видети какав ће бити резултат сад када нема уцена и куповине грађана.

Васељенска/ИН4С

Бонус видео

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *