Економски рај: Цене на Копаонику папрене ове године

7

(фото:НСПМ)

Економски рај: Цене на Копаонику папрене ове године.

На предлог ЈП “Скијалишта Србије“, Влада Републике Србије је усвојила ценовник ски карата за зимску сезону 2023/2024. годину. За разлику од претходне две године када није било корекције цене ски карата, ове године имамо реално повећање у висини од 25% за већину типова ски карти. Ово повећање цена нажалост је било реално очекивати, обзиром на значајно поскупљење енергената за привреду током претходне две године. Цене су диференциране у зависности од периода скијашке сезоне и категорије скијаша. За одрасле, цена шестодневног ски пасс-а ће се кретати у распону од 20.750 до 22.500 динара, док ће једнодневне ски карте варирати између 4.620 до 5.370 динара. У наставку овог чланка ћемо размотрити доступне попусте и упоредити цене ски карата са прошлим скијашким сезонама.

Прочитајте још:  Жаргон, језик или нешто треће
У односу на претходне ски сезоне, треба напоменути да више не постоје породичне и депо ски карте док дуо преносива породична карта и даље постоји. Депо ски карта више није ни потребна јер купци могу самостално да промене датум почетка важења карте купљене преко вебшопа (за исти ценовни период или јефтинији) и то највише два пута. Све карте купљене преко њебсхопа могу се отказати у року од 14 дана.

Од ове ски сезоне, за децу од једне до пет година (пре навршених шест година) у ски-центрима се могу купити бабy карте које важе за ски-вртиће, зелене и поједине плаве стазе, по цени од 0,01 динар. Са таквим картама на располагању су следеће инсталације и стазе: ски-полигони Долина спортова и Крст, Сунчана долина, Мало језеро (и ноћна стаза), Крст, Караман гребен (и ноћна стаза), Машинац, Јарам, гондола Брзеће – Мали караман (без коришћења стаза Бела река 1,2,3).

И ове године копаоничка ски карта 10 у сезони је јединствена за све тарифне периоде скијашке сезоне, важи у свим ски центрима и кошта 35.250 динара. Од прошле ски сезоне у понуди је и ски карта 20 у сезони чија је цена 69.250 динара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Ко може да натера трговце да смање марже
Цена ноћне карте, која обухвата коришћење све три ноћне стазе, варира од 2.880 до 3.500 динара. Такође, у ценовнику се налази и карта за полигон за почетнике са покретном траком (ски вртић), која износи 1.130 динара за одрасле, док је за децу кошта 880 динара.

Свака појединачна ски карта има своју цену за “дневно” и за “дневно + ноћно” скијање. Цене једнодневних ски карата крећу се између 4.620 и 5.370 динара, до се са укљученим ноћним скијањем крећу од 5.250 до 5.880 динара.

Прочитајте још:  АФЕРА „ЈАДРАН“: Подгорица и Загреб се надгорњавају око брода за чију градњу је највише заслужан Београд!
Цене медија за израду ски карата су 200 динара за пластифицирано – картонску варијанту и 500 динара за пластичну РФИД картицу.

Претпродаја ски карата за надолазећу скијашку сезону 2023/24. започиње 1. новембра и трајаће током целог зимског периода, пружајући скијашима прилику за уштеду у распону од 5 до 15%. У сусрет предстојећој зимској сезони, љубитељи скијања и зимских спортова имаће прилику да искористе посебан попуст од 15% на куповину ски карата путем веб шопа у периоду од 1. до 15. новембра 2023. године. Као и прошле ски сезоне, попусти ће се одобравати у висини од 10% од 27. новембра до 3. децембра 2023. године и у висини од 5% током целе сезоне, за све куповине преко веб шопа.

Прочитајте још:  Председник тврди да се боље живи, а држава уводи мере „полицијске економије“
Обзиром да је током целе ски сезоне, одобрен попуст у висини од 5% за све куповине преко њеб схопа, ЈП “Скијалишта Србије” више не организују промотивне периоде за скијање.

Цене можете погледати овде.

За време трајања Ски опенинга, од 7. до 10. децембра, Скијалишта Србије ће ове године одобравати попуст у висини од 30%. Попуст ће се односити на полудневне, једнодневне, дводневне, тродневне и четвородневне ски карте. Први дан скијања ће бити бесплатан.

Васељенска/инфокоп.нет

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. Ne znam sta da vam napisem… Trazim svetlo na kraju tunela, ali ga nema ni na vidiku… Ko mora neka putuje, lepse su staze u Fransuskoj i Italiji i Svajcarskoj, nego ovde na Kopu… Kome znaci da usteka 200-300€, a ko ima novca, Kopaonik moze da vas zabavi lagano, narocito nocu 🤗 Samo ds ekipa bude super luda i nema kraja zezanjima i uzivanjima… Ja nisam do sads putovao, ali komsija stalno putuje i kaze da ne moze da se uporedi sa Kopaonikom… Ako on to kaze, ja mu verujem… Tako da znaci da otputujete negde da vidite kada je nesto i lepo i duze za skijanje i da imate sirinu staze i duzinu ali i da imate slobodu da pravilno skijate…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *