Сирене у израелским насељима у близини Појаса Газе; Извршени ваздушни и артиљеријски напади на Либан

1
газе

FOTO: Tanjug/AP

Сукоб Израела и Палестинаца ушао је у 27. дан. Сирене за ваздушну опасност огласиле су се јутрос у неколико израелских заједница у близини Појаса Газе.

У међувремену, израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су јутрос да су извеле ваздушне и артиљеријске нападе на Либан, након што је пројектил испаљен из те земље на један од израелских дронова, ракете лансиране према Израелу. Како је рекао порпарол Беле куће за националну безбедност Џон Кирби, Сједињене Америчке Државе неће слати војнике у Појас Газе ради било какве улоге у будућим мировним снагама.

Бајден позвао на паузу у борбама између Израела и Хамаса

Амерички председник Џозеф Бајден позвао је “на паузу” у борбама између Израела и плаестинских милитаната Хамаса у Појасу Газе, како би се омогућило ослобађање талаца.

Бајден је рекао у одговору жени у публици на предизборном скупу у Минесоти, која га је позвала да се заузме за прекид ватре, преноси Ројтерс.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Мислим да нам је потребна пауза. Пауза значи давање времена таоцима да изађу”, рекао је Бајден.

Бела кућа је касније саопштила да је председник мислио на хуманитарну помоћ и 240 талаца које држи Хамас.

Жену је испратило обезбеђење док је узвикивала “примирје сада”, али је Бајден рекао да је ситуација “невероватно компликована” и за Израелце и за муслимански свет.

„Подржавао сам решење о две државе, јесам од самог почетка. Чињеница је да је Хамас терористичка организација. Чиста терористичка организација”, казао је Бајден.

Израелска војска:Током ноћи ликвидиране десетине милитаната Хамаса

Израелска војска (ИДФ) саопштила да су се копнене снаге и тенкови током ноћи сукобили са трупама Хамаса у северном Појасу Газе, и да је убијено десетине милитаната.

Прочитајте још:  Финска и Шведска би ускоро могле да поднесу захтев за чланство у НАТО

У саопштењу ИДФ наводи се да су трупе пешадијске бригаде Голани водиле „дуготрајне битке“ против милитаната Хамаса који су испаљивали пројектиле, активирали експлозивне направе и бацали гранате на израелске снаге, преноси Тајмс оф Израел.

Војска је навела да су пешадијске трупе узвратиле, потпомогнуте артиљеријом и тенковским гранатирањем, и истовремено усмеравале ваздушне и ракетне нападе морнарице.

“На крају борби, десетине терориста је убијено”, навела је израелска војска.

ИДФ је саопштила да наставила да напада локације Хамаса у Појасу Газе, укључујући објекте за производњу и складиштење оружја, позиције за лансирање противтенковских пројектила и беспилотних летелица.

Спутњик

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Сирене у израелским насељима у близини Појаса Газе; Извршени ваздушни и артиљеријски напади на Либан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *