Да ли Запад спрема напад? Америчка извиђачка беспилотна летелица примећена изнад поморске базе у Новоросијску

0

Да ли Запад спрема напад? Америчка извиђачка беспилотна летелица примећена изнад поморске базе у Новоросијску.

Прочитајте још:  Арапска лига осудила одлуку Србије да премести амбасаду у Јерусалим
Поподне 6. новембра радари су открили беспилотну америчку извиђачку летелицу у Црном мору.

Према информацијама које је пружила служба за праћење летова флирадар24.цом, највеће беспилотно возило америчког ваздухопловства, РК-4Б Глобал Хавк, примећено је како се приближава обалама Краснодарске територије након лансирања из сицилијанске НАТО ваздушне базе. Уласком у ваздушни простор изнад Црног мора, овај дрон је привремено искључио свој системски сензор који служи за праћење његове локације.

До појаве дрона са идентификационим бројем ФОРТЕ 10 на радарима дошло је тек при приближавању граду Сочију, на удаљености од 150-200 километара од обале. Вреди напоменути да је овај дрон способан да прикупља информације са удаљености веће од 200 километара.

Прочитајте још:  Буна у Хрватској: Пет компанија туже државу због ковид мера
Наводи се да је УАВ био заинтересован за руску поморску базу у Новоросијску, а такође је пратио слетање владиног авиона Ил-96-300 у Сочију. Како наводи телеграмски канал Милитари Обсервер, интересовање америчких обавештајаца за Новоросијск може указивати на припрему украјинског напада на базу руске морнарице.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, у августу су Оружане снаге Украјине покушале да нападну поморску базу у Новоросијску уз помоћ беспилотних чамаца. Руско Министарство одбране је тада саопштило да су непријатељски чамци откривени и уништени.

В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *