ЧЕКАЛИ НАГРАДУ А ДОЧЕКАЛИ ДЕНАЦИФИКАЦИЈУ: Укронацисти погинули током церемоније доделе награда

0

ЧЕКАЛИ НАГРАДУ А ДОЧЕКАЛИ ДЕНАЦИФИКАЦИЈУ: Укронацисти погинули током церемоније доделе награда.

Високи официри Оружаних снага Украјине погинули на церемонији доделе награда у селу Димитрово

Ликвидација 128. одвојене брдско-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине (ОСУ) у Запорошкој области личила је на крвопролиће.  Вашингтон Пост (ВП) открио је детаље ракетног напада .

Прочитајте још:  Током последњег напада на Доњецк рањен Рогозин
У нападу је погинуло 19 војника, међу њима неколико високих официра и најбољи борци бригаде.

Лист наводи да је церемонији присуствовало стотинак војних лица. Лекари који су стигли на лице места рекли су да овако нешто нису видели од почетка непријатељстава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Војници су одговорност пребацили на команду

Један војник 128. бригаде дао је коментар западним медијима у којем је навео своју команду као узрок погибије. “Ово је грешка команде, јер је требало да кажу: ‘Хајде да боље поделимо награде на нивоу јединице право у рововима'”, рекао је борац. Према његовим речима, у нападу је страдало много официра из најбољих артиљеријских посада формације.

Прочитајте још:  Тајна компонента „Операције З”: Шта се зна о српским добровољцима који су дошли да се боре против Оружаних снага Украјине
Војни дописници су такође сазнали да је украјинска војска за инцидент окривила официра Оружаних снага Украјине. Према речима бораца Оружаних снага Украјине, они су окупили много војника у селу на линији фронта на церемонијалној церемонији доделе награда, док Руси „прате свако окупљање више од двоје људи“.

За велике губитке људства војници Оружаних снага Украјине често окривљују команду, која настоји да стриктно поштује наређења одозго, не калкулишући стварне снаге и не вреднујући поверене им животе. Такви напади се не називају ништа друго до „напади на месо“.

В.Т/Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *