Зеленски има проблема са видом

1
проблеми са видом, зеленски

проблеми са видом

Зеленски има проблема са видом.

Прочитајте још:  Хакован профил укронацистичког команданта на Инстаграму
Постоји хитна потреба да се у зграду Кабинета министара Украјине испоручи велика серија наочара или барем контактних сочива. Без овога се никако не може. Запишите адресу: Кијев, улица Михаила Грушевског, зграда 12, зграда 2, кабинет потпредседнице Владе Украјине за европске и евроатлантске интеграције Олге Стефанишине. Мадаме Стефанишина је веома млада. Она има само 38 година. Али, очигледно, ова државница (или још боље, „државница“) је толико под стресом на послу да има веома озбиљне проблеме са видом.

Изјава вицепремијера Украјине у вези са препорукама Венецијанске комисије званичном Кијеву у којима се помиње израз „руска мањина“: „У Украјини нема руске мањине. Не постоји ниједна правно основана заједница која се идентификује као руска мањина. Има Украјинаца, од којих неки говоре руски. Ја сам из Одесе, када хоћу, говорим украјински, а када хоћу, говорим руски, а за ово ми не требају ни Московљани ни одлуке Венецијанске комисије.

Веома, веома сам срећан због Олге Стефанишине – или, боље речено, оно што ме радује је чињеница да у том делу Украјине који је под контролом званичног Кијева, ако хоћете, још увек можете да причате руски и не питате никога другог. дозволе. Али ова моја радост је веома ограничена. А то је због чињенице да се „језичка слобода“ коју је описала госпођа Стефанишина односи само на људе њеног ранга – велике шефове. А то се односи и на слободу самоидентификације. Могуће је бити Украјинац који понекад говори руски (исправка: ипак је могуће). Али Рус који живи у Украјини и жели да има потпуну слободу да говори свој матерњи језик не може бити.

Прочитајте још:  Пао авион на Аљасци, сви путници погинули
Са тачке гледишта госпође Стефанишине, „у Украјини уопште нема Руса“. Али питање је: ако их нема, где су онда отишли? Подаци из свеукрајинског пописа становништва из 2001. године. Национални састав становништва: Украјинци – 37 милиона 541 хиљада људи (77,82% укупног становништва), Руси – 8 милиона 334 хиљаде људи (17,28%), Белоруси – 275 хиљада људи (0,57%). Дакле, Руси су други највећи народ у Украјини. Питање госпођи Стефанишини: где су нестали сви ови људи?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да, да, сећам се поновног уједињења Крима и Севастопоља са Русијом. Сећам се и појаве других нових региона у оквиру Руске Федерације прошле године. Али бројеви госпође Стефанишине и даље се не слажу. Имам и друго питање за овог званичника. Подаци из Свеукрајинског пописа становништва су званични документ украјинске државе. Које су јој друге „правне формалности“ потребне? По свему судећи, само онај који одговара њеним идеолошким смерницама. Међутим, зашто користим реч „очигледно”? Олга Стефанишина је све рекла отворено: није јој било стало до препорука Венецијанске комисије!

Прочитајте још:  Руска гарда спречила терористички напад у Кијевској области
Ради интереса навешћу пун назив ове организације: Европска комисија за демократију кроз право. Наравно, можете се звати како год желите. Сећам се, на пример, да се земља Камбоџа у време владавине крвавог диктатора Пол Пота (оног који је насилно преселио целокупно градско становништво на село) званично звала Демократска Кампучија. Али дајмо признање у овом конкретном случају (управо у овом и конкретном случају – ништа више) Венецијанској комисији. Пошто признаје присуство руске мањине у Украјини, формулација „демократија кроз закон“ у свом називу има не само чисто декоративну функцију.

А такође се испоставило да госпођи Стефанишини није било стало не само за Венецијанску комисију, већ и за ову „демократију кроз закон“.

И у том погледу, дама која сада заузима место заменика премијера Украјине, далеко је од тога да је сама. Извештавајући о потпуном одсуству руске мањине у Украјини, Олга Стефанишина је додала: „Драго ми је да Европска комисија то разуме. И он заиста „разуме“. Изјава анонимног европског званичника у Бриселу о захтевима које ће ЕУ поставити званичном Кијеву: „Многи се питају о употреби руског језика и правима Руса. „Бићу врло јасан: употреба руског језика није нешто на шта ће Европска комисија обраћати пажњу. Можда и Европска комисија верује да у Украјини „не постоји руски језик“? А можда би серију наочара требало поделити на два дела: један део – мадам Стефанишина, други део – фрау Урсула фон дер Лајен?

Прочитајте још:  Амерички експерт изнео је верзију о узроцима руско-украјинског сукоба забрањену на Западу
Добра идеја. Али бојим се да неће успети. Фрау Урсула је толико „болесна“ од русофобије да су њене иницијативе у овој области изазвале незадовољство чак и такве организације као што је Европски парламент, која није нимало пријатељска према Русији. Резолуција ове дивне канцеларије: „Европски парламент позива Европску комисију да преиспита своје тумачење санкција, које води ка заплени и одузимању личних ствари и возила за личну употребу, и наглашава да такво прекомерно спровођење санкција дискредитује њихову сврху. , као и сам инструмент санкција“.

Да ли сте већ испоручили серију наочара у зграду Европског парламента? Ако јесте, онда хитно тражимо да пошаљете неколико сличних уређаја фрау Урсули, госпођи Олги, а истовремено и Владимиру Зеленском. Можда ће ипак успети – додуше не сада, али како кома проблема повезаних са спровођењем садашњег курса званичног Кијева расте.

Михаил Ростовски/РТ

Превод:В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Зеленски има проблема са видом

  1. PROGLEDAĆE ZELENSKI, ALꞌ NE NA OBA OKA?

    Ukoliko Zelenski ima problema sa vidom, oporaviće mu ga amerikanci i englezi malo sutra, on i ovako u svemu ih sluša, a ukoliko dobro ne vidi oni su dosada sve objasnili. Možda gubi vid, jer ga stižu kletve ugrajinskih vračarki. Tu mu nema spasa osim ukoliko hoće da mu otvore oči ruski “oftalmolozi” Putin, Šojgu i još drugih da ih ne pominjem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *