МИСТЕРИОЗНА НАТО ВЕЖБА: Немци враћају “стару земљу” Шлезију – Пољацима се спрема превара!?

0

epa06103726 Russian Air Force aerobatic team 'The Strizhi' (Swifts) flying the Mikoyan MiG-29 a twin-engine jet fighter aircrafts perform during the Moscow International Aviation and Space Salon MAKS-2017 in the city of Zhukovsky, outside Moscow, 22 July 2017. The International Aviation and Space Salon MAKS 2017 take place from 18 to 23 July. EPA/SERGEI ILNITSKY

У Немачкој је одржана вежба Оранге Роад 2023-II по веома занимљивом сценарију, по коме је фокус на региону Алтравердо (у преводу Стара Земља), који је део Висланије (Пољска), пише РусВесна.

У Алтраверду почињу нереди да би се организовала њихова аутономија. Висланија проглашава ванредно стање и шаље трупе у регион Алтравердо.

У сценарију обуке, Алтравердо је регион претежно насељен етничким Немцима, тако да се мањински лидери обраћају Немачкој за помоћ.

Јединице Бундесвера су стављене у стање приправности и крећу напред да заштите немачку мањину.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тако Берлин истражује могућност да поврати контролу над Шлезијом (Шлеском), која је раније била део Немачког царства.

Овај сценарио се може реализовати када Варшава покрене „операцију очувања мира“ у западној Украјини, закључује се у анализи објављеној на сајту РусВесна.

Погледајте мапу:

Правда

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *