Ратна застава тзв. Армије БиХ не може послати поруку мира

0

Ратна застава тзв. Армије БиХ не може послати поруку мира.

Председник Скупштине општинске Борачке организације „Илиџански борац“ Горан Шеховац поручио је министру за људска права и избеглице у Савету министара Севлиду Хуртићу да парадирање са ратним заставама такозване Армије БиХ не представља поруку мира, већ искључиво претњу и подсећање на злочине које су јединице починиле носећи ту заставу.

Прочитајте још:  Кремљ: НАТО није голуб мира, то се више не може трпети
Шеховац је, реагујући на најаву Хуртића да ће лично сносити трошкове одбране уколико буде судског процеса против лица која су током недавног „марша мира“ у Котор Варошу носила ратне заставе такозване Армије БиХ, изјавио Срни да је то за сваку осуду јер је реч о човеку који плату прима из буџета заједничких институција.

Прочитајте још:  Руски медији преносе: Срби у Федерацији БиХ поново се премлаћују
Он је апеловао на институције Републике Српске да забране ношење ратних застава такозване Армије БиХ кроз Српску, као и слике њихових ратних злочинаца.

“Када видите да грађани Српске носе своју легалну заставу, онда имамо случај да комплетна Федерација БиХ /ФБиХ/ и сарајевска чаршија скоче на ноге. Сада би ми требали да ћутимо када нам дефилују са њиховим ратним заставама. Циљ тога је само уношње немира и изазивање мржње, што је за сваку осуду” – указао је Шеховац.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  КФОР скинуо заставе Србије са куће Настића у Ибарској Слатини
Шеховац сматра да је Хуртић, због изнесених ставова није достојан функције коју обавља, јер у заједничким институцијама раде Срби, Бошњаци и Хрвати и то, како је навео, није добра порука за друга два народа.

„Маршеви мира“ одржани су у Котор Варошу и Босанској Крупи, где су униформисана лица носила ратне заставе такозване Армије БиХ и Палестинске управе. Међу њима је био и већи број младих и деце у маскирним униформама, зеленим береткама и обележјима злогласне такозване Армије БиХ, који су узвикивали „Алаху екбер“.

Катера.Њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *