Хоће централа да погреши једном, али не два пута: Грбовићев пулен потврдио да Ђиласова НАТО коалиција ради за Милогорце!

0

Павле Грбовић

Хоће централа да погреши једном, али не два пута: Грбовићев пулен потврдио да Ђиласова НАТО коалиција ради за Милогорце!

Овакви иступи, који нису случајност, показују какву би политику водила Србија ако би они дошли на власт. Србија не би водила српску, него милогорску политику, какву више ни официјална Црна Гора не води.

Прочитајте још:  Држављанство Србије Русима и Украјинцима по убрзаној процедури због "недостатка радне снаге"
Након срамотног интервјуа Павла Грбовића за подгоричку Побједу, још један истакнути члан Покрета слободних грађана (ПСГ) кренуо је његовим стопама. Ако смо после Грбовићевог антисрпског вербалног плеса са Тамаром Никчевић помислили да је можда била реч о неискуству, ексцесу, грешки млађаног Павла, која се неће поновити ни њему ни његовим страначким колегама, преварили смо се.

Покрет слободних грађана – мегафон екстремно антисрпских Милогораца

Да је политика Покрета слободних грађана дефинитивно антисрпска, а у склопу тога промонтенегринска и удружена са Милогорцима, потврдио је и члан Покрета слободних грађана из Новог Сада, Велибор Зејак. У свом тексту за сепаратистички портал из Војводине, Аутономија.инфо, успео је да испише праву музику за уши Мила Ђукановића. Текст су одмах пренели и многи антисрпски милогорски медији из Црне Горе, попут ноторних Аналитике и портала Актуелно. Као и његов страначки шеф, Грбовић, и Зејак је ударио на своју земљу, Србију и српство у целини , а отишао је чак и корак даље величајући милогорство. Док се Грбовић на скандалозан начин у интервјуу Милогорцима бавио искључиво политичким стварима, Зејак је поље борбе пребацио на идентитетски терен и културни, заступајући милогорску, антисрпску верзију црногорства.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Да је Мило Ђукановић 2019. године када је покренуо хајку на Српску православну цркву (СПЦ) знао какви млађани кадрови постоје у Србији, одмах би их ангажовао и можда променио неке старије и изаннђале. Па да видимо, шта нам је то поручио Грбовићев млађани Зејак у свом изливу монтенегринства у мозак.

Око себе окупили србофобе из целог региона

Најпре се у уводу позвао на некакве резултате наводних истраживања који су представљени током Пленума о црногорско-српским односима, а који су организовали Регионална академија за развој демократије и Центар за грађанско образовање. Пленум је некако баш права реч за овакву скупину антисрпских неотитоиста. За оне који не знају, Регионалну академију за развој демократије предводи жути двојац Балша Божовић и супруга му, истакнута аутономашица, Александра Јерков.

Прочитајте још:  Случај Виталија Чуркина: Да ли је сваки Рус заиста заслужио споменик у Србији?
Потпуно је природно да милогорски опредељен жути Балша иде уз жуту аутономашицу. Балша је иначе (на)кумче Бориса Тадића и син Драгослава Зека Божовића. Вероватно је од оца наследио да много више воли Црну Гору, поготово антисрпски део Црне Горе, од Србије у којој живи. У регионалној академији су окупили шаренолико друштво у коме су и Андрија Пејовић, некадашњи ДПСовски министар европских послова Црне Горе, затим истакнути хрватски политичар и син човека кога Хрвати сматрају за симбол тзв. Домовиснког рата, Бојан Главашевић, затим политичар из СДП БИХ Саша Магазиновић, и још неки, такође углавном антисрпски опредељени активисти.

Што се тиче Центра за грађанско образовање (ЦГО) из Црне Горе, предводи га чувена антисрпски опредељена активисткиња и доказана плагијаторка, Далиборка Уљаревић. Па фино неко друштванце, на које се позива Зејак.

Дукљанин из Новог Сада пљује Србију и промовише милогорско монтенегринство

Прочитајте још:  Захарова: Снимак шпијуна провокација, не разумем саопштење Владе Србије
Иако је и сам признао да и у тим њиховим истраживањима, већина грађана Србије прихвата независност Црне Горе, закукао је Зејак што већина грађана Србије види Црногорце у идентитетском смислу као део ширег српског корпуса. А заболело га је и што већина грађана Србије не признаје измишљени и непостојећи црногорски језик?! Закукао је у том смислу рекавши како је ,,наш идентитет угрожен” што значи да Зејак себе види као некаквог Црногорца који нема никакве везе са српском културом и као говорника матерњег му измишљеног црногорског језика, а не српског. Успео је да оптужи власти Србије да ,,гледају да избришу Црногорце са демографске карте”, иако је баш супротно, односно његови милогорски пријатељи су претходних година то покушали да ураде у Црној Гори са Србима.

Закукао је Зејак, како је положај Црногораца у Србији наводно никад тежи, а посебно не може да преболи 2020. годину коју је не једном поменуо као граничну годину после које су им кола кренула низбрдо. На крају је истакао да ће се борити свим средствима да он и његови Милогорци очувају свој идентитет и да ће дати свој лични допринос. Завршио је речима да жели да Црногорци и Црногорке само буду то што јесу.

Сложили бисмо се са њим и желимо и њему и свим осталим Црногорцима и Црногоркама да буду оно што јесу и што су и они и њихови преци одувек били – да буду оно што је био и краљ Никола, Срби! Уверени смо да и поред њиховог негирања, добро разумеју језик на ком ово пишемо. Желимо да и Велибор(како год се ово име акцентовало) дође себи кад тад, мада чисто сумњамо да ће се то икада десити.

Ако они дођу на власт, Србија ће постати милогорска прћија

Прочитајте још:  ЦеСИД: На изборима до 11х гласало 15,1 одсто бирача
Покрет слободних грађана (ПСГ) коме је лидер Грбовић, а чији је члан Зејак, део је Ђиласове НАТО коалиције Србија против насиља. То је листа која себе сматра за главну опозициону листу и алтернативу садашњој власти. Овакви иступи, који нису случајност, показују какву би политику водила Србија ако би они дошли на власт. Србија не би водила српску, него милогорску политику, какву више ни официјална Црна Гора не води. Нису ни Грбовић ни Зејак ни Балша Божовић једини милогорски опозици

То је такође и опозициони активиста из Новог Сада, Брајан Брковић, син Балше Брковића и унук ноторног антисрпског Монтенегрина Јеврема Брковића. Познат је Брајан и по томе што је на протестима које је организовао скрнавио српску заставу усред Новог Сада. Када би они дошли на власт, Миленко Перовић би нам постао министар просвете, а Мило ђукановић, тренутно без функције, би вероватно постао министар за верска питања.

Ето, то је углавном будућност коју нам Ђилас опозиција нуди. Срећом, већина која српски пише, збори, мисли, неће дозволити повратак тог зла на власт после избора 17. децембра.

24.седам.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *