УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ РАСПОРЕЂУЈУ ХИМАРС: Руска армија одговара жестоко широм фронта

0
снаге

Оружане снаге Украјине предузеле су нови комбиновани удар на руске циљеве на Криму, користећи противбродске ракете Нептун, беспилотне чамце и беспилотне летелице. Овај напад долази у контексту све интензивнијих војних операција у региону, при чему се обе стране суочавају са значајним изазовима.

Према извештајима, америчка извиђачка беспилотна летелица РК-4Б била је присутна у Црном мору пре овог напада, што указује на потенцијално међународно умешаност или подршку. Са друге стране, напад украјинских снага успешно су зауставиле удружене снаге Црноморске флоте, Ваздушно-космичких снага Русије и система ПВО.

На фронту код Старобелска, сведоци смо локалних борби у области Тимковке. Руске трупе остају у офанзивном ставу, а украјинске снаге су приморане да задрже значајне ресурсе у сектору Купјански како би спречиле даљи пробој.

У међувремену, украјинске снаге распоређују ХИМАРС МЛРС западно од Двуречне, што повећава ризик од напада на руске позадинске области и логистичке руте, чиме се додатно компликује већ напета ситуација.

На крају, Оружане снаге Русије настављају да проширују своју зону контроле на јужним и северним фланговима сектора Бахмут, док истовремено напредују на боковима Авдејевског утврђеног подручја, упркос жестоком отпору.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Правда

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *