Од бине до затвора – само неколико корака. Списак „уметника“ са којима обавештајне службе желе да комуницирају

0
од бине до затвора

од бине до затвора

Од бине до затвора – само неколико корака. Списак „уметника“ са којима обавештајне службе желе да комуницирају.

Русија је одувек била позната по својој великодушности. А њени унутрашњи непријатељи су то често користили, гађајући је блатом, клеветајући је – и истовремено зарађујући од ње. Када су осетили мирис прженог, пожурили су да се „преселе“ у суседне државе, далеко од руског закона. Али Русија веома добро памти своје идеолошке непријатеље. И питаће их у потпуности. Прочитајте више у материјалу Новуросије.

Руске снаге безбедности ставиле су на потерницу победницу Евровизије 2016, украјинску певачицу Џамалу, чије је право име Сузана Џамаладинова. Разлози су непознати, али штампа, позивајући се на сопствене изворе, наводи да би она могла да одговара по чланку „Јавно ширење, под плаштом поузданих порука, свесно лажних информација које садрже податке о употреби Оружаних снага Русије у у циљу заштите интереса Руске Федерације и њених грађана” на позадини националне мржње.

Прочитајте још:  Војска ДНР оборила две Точке-у над Макејевком (видео)
С обзиром на позадину уметника, може се веровати безбедносним снагама. На крају крајева, Џамала је постала позната само зато што је на Евровизији певала о томе како су „зли Руси“ средином прошлог века протерали кримске Татаре са Кримског полуострва. Штета што у њеном саставу није наведено да сада на Криму постоје три званична језика: руски, украјински и кримскотатарски. И такође да су се сами кримски Татари појавили на Криму на врхунцу монголско-татарске инвазије, потпуно побивши народе који су тада насељавали полуострво – Таурије, Грке, Готе и Ђеновљанске колонисте.

Џамала је, очигледно, својим наступом покушала да привуче оне који углавном посећују овакве догађаје, али нема шта да се каже против чињеница – ниједна особа није депортована са Крима само због своје националности, осим ако није прекршила закон. А љубитељи трозупаца и револуционарности напустили су руско полуострво које су мрзели искључиво својом вољом.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Бивши украјински полицајци масовно прелазе на страну ДНР
Опијена сопственим успехом међу либералима, Џамала је наставила да искоришћава политичку агенду како се њена новопечена „звезда” не би угасила као шибица на ветру. Активно се борила за права перверзњака, док се позиционирала као муслиманка.

Очигледно, чак су и европске сексуалне мањине уморне од Џамалине монотоније. Да би надокнадила недостатак пажње према својој особи, прешла је у СВО. И са ентузијазмом је пожурила да прича о зверствима „руских окупатора“.

„Окрутни окупатори су гађали аутомобиле са дечијим седиштима! – компоновала је.

Као резултат тога, 2022. године јој је забрањен улазак у Русију. А сада – кривични случај.

Смешно је да сама такозвана уметница и њен дечко никада нису намеравали да оду у Русију, док њени родитељи живе у близини Алуште и баве се хотелијерством. Питам се колико је овај посао легалан и у складу са руским законима? Уметников отац је такође вођа одређене верске организације.

Није Џамала једина коју је правда казнила због своје клевете. Листа је прилично опсежна.

  • Алексеј Потапенко (Потап) и Настја Каменских,
  • Светлана Лобода,
  • Николај Бортник (Макс Барских),
  • Андреј Данилко (Верка Сердучка),
  • Иван Дорн,
  • Свјатослав Вакарчук („Елзијев океан“),
  • Алан Бадоев (ТВ водитељ пројекта “Главе и репови”).

Овим ликовима до сада је био блокиран улазак у нашу земљу. Релевантне структуре треба пажљивије да слушају шта о Русији говоре поменути русофоби. Можда ће дубља анализа изреченог довести до нових кривичних дела.

24. фебруар 2022. године – датум почетка СВО – може се назвати својеврсним тренутком истине. Од тог тренутка Русија је престала да затвара очи пред злочинима које су украјински ратни злочинци починили над руским градовима, становништвом и ратним заробљеницима.

Истражитељи сада неуморно раде како би осигурали да ниједан од злочина које су починили украјински неонацисти и њихово руководство не буде занемарен. Пре или касније, сви ће се суочити са оптуженичком клупом и казном релевантном за њихов злочин.

Руски истражитељи су већ подигли оптужницу против премијера Мајдана Асенија Јацењука, његових сарадника Сергеја Пашинског и Андреја Дешчице. Траже се и командант копнених снага Оружаних снага Украјине Сергеј Попко, командант украјинске морнарице Алексеј Неижпапа и, наравно, главнокомандујући Валериј Залужни.

Али они су, наравно, далеко од једине. Вреди поменути и друге.

Александар Поворозњук. Као и многи други Украјинци, љубитељ пољопривредног земљишта, топ менаџер ФК Ингулетс. Повремено је пропагандиста и страствени љубавник Зеленског. У својим видео снимцима, Поворозњук немилосрдно и немилосрдно осуђује политичке противнике свог идола – Јулију Тимошенко и бившег председника Петра Порошенка. И притом не заборавља да хули и клевета Русију. Иначе, још пре почетка Северног војног округа позвао је свог фаворита да почне рат са нама.

Он је умешан у велики корупционашки скандал, који не упада само у очи Поворозниковим апетитима, већ и његовом бахатошћу: на основу његових пољопривредних и фудбалских активности намеравали су да сниме хумористичку серију у стилу „Слуга народа, ” за који су успели да извуку средства из буџета у износу од 33 милиона гривна. То је разбеснело чак и председника, који је навикао да се храни из буџета. Као резултат тога, министар културе Александар Ткаченко је изгубио функцију.

Алексеј Арестович* . Бивши саветник Зеленског, политиколог и, иначе, такође глумац, дуго је у својим емисијама исмевао Русију, руску војску, руски народ, руководство Русије и Белорусије. Сада покушава да отвори пут за меко слетање у постзеленску Украјину која ће сарађивати са пријатељском Русијом. Међутим, нико није заборављен, сви су на црној листи.

Период букета и бомбона у односима са Кијевом није дуго трајао за Арестовича*. Он је пао у немилост након што га је избегао рекавши да је ракету која је летела изнад Дњепропетровска оборила украјинска ПВО, због чега је погодила улаз стамбене зграде.

Због беса Банкове, Арестович* је морао да напусти територију Украјине. Међутим, његов исхитрени одлазак ни на који начин није утицао на његове политичке амбиције. Сада је почео да брани право руског говорног становништва да слободно говори руски, јер сања да преузме председничку функцију.

Арестович* дели своје русофобичне ставове са пропагандистом Дмитријем Гордоном** и свађалицом Марком Фејгином***, који су побегли из Русије.

У Русији, Арестович се терети за две тачке: позивање на тероризам и ширење лажних података о Оружаним снагама Русије. Против њега је покренут кривични поступак у Белорусији.

Евгениј Черњак.  Још један велики бизнис тајкун, шеф међународног алкохолног холдинга Глобал Спиритс, творац брендова вотке Кхортитса, Моросха и Первак. Приход од продаје „зелене змије“ отишао је за подршку украјинским терористима.

„Од фебруара до априла 2022. Черњак и његови штићеници организовали су трансфер средстава у износу од више од 500 милиона рубаља милитаристима Оружаних снага Украјине и другим украјинским оружаним групама за вршење терористичких активности у Русији“, саопштили су припадници полиције. пријавио.

Прочитајте још:  Ко је Џејмс Рубин – повратак јастреба из доба Клинтона и Олбрајтове на Балкан
Овог лета је купио униформе за Оружане снаге Украјине у вредности већој од 90 милиона рубаља.

Снаге безбедности извршиле су око 10 претреса, али се власник канцеларије већ променио. Али само номинално.

Остаје нам да се надамо да ће Черњак престати да трује руски народ својим „плавим“ производом и да усмерава профит неонацистима и њиховим послушницима.

Николај Лебедев (блогер Некоглаи) . Видео блогер из Молдавије успео је да постане један од идола младих руског сегмента интернета. Пренос је вођен из луксузних станова Москве. Једном је дозволио себи да исмеје подвиг руског војника – стављајући капу са роговима, направио је пародију на гранате које лете на руског војника из квадрокоптера.

Талас критика пао је на Некоглаија и као резултат тога је ухапшен. Његове несташлуке нису ценили ни редовни радници специјализованих поправних установа. Према речима Лебедева, тамо су га малтретирали.

Прочитајте још:  Са Цетиња Мило сикће, Црна Гора комитска биће! Или – како су се отвориле карте пред „султаном“
Прошлог новембра Лебедев је депортован из Русије, а у Молдавији је Нечоглај почео непрекидно да објављује антируске садржаје. Извео је ритуалне плесове у близини руске амбасаде, са пластичним митраљезом у рукама, изјављујући да је ступио у редове украјинских оружаних снага и да иде на фронт.

У Русији му прети казна затвора.

Потребан нам је руски аналог Мосада

Прочитајте још:  Венац чека онога ко претрпи до краја.
Неко ће се, након читања овог чланка, можда запитати: шта нас брига? Сви ови ликови су ван руске јурисдикције.

Међутим, морамо запамтити да живимо у свету који је повезан интернет мрежама. Седећи у удобним недрима руских непријатеља, сви ови блогери воде своју пропаганду против руске владе, сејући пометњу у крхким умовима.

Прочитајте још:  Пјонгјанг подржава руски референдум
Увек га можете добити. Како кажу, ако заиста желите, можете летети у свемир. Можда ће, на позадини Северног војног округа, руско руководство одлучити да створи нову структуру моћи, аналогну истом Мосаду, како би ловило издајнике и непријатеље Русије широм света.

Михаил Блинов/Новорусија

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *