ШИПТАРСКИ ЗАХТЕВИ НЕМАЈУ ГРАНИЦА: Прихватање француско-немачког плана не би стало на признању независности тзв Косова

1
косова

Милица Ђурђевић Стаменковски

“Прихватање француско-немачког плана не би стало само на признању независности тзв Косова”, рекла је Милица Ђурђевић Стаменковски у емисији Инсајдер и додала да би тај поступак овог режима отворио читав низ других последица. 

“Овде се у јавности поставило питање шта ће се догодити уколико Србија одбаци француско-немачки план. Између осталог председник Републике је најављивао одређене апокалиптичне сценарије, сећате се тога… Међутим ја бих поставила потпуно другачије питање – шта ће се десити уколико Србија то прихвати?”, рекла Ђурђевић и додала да би прихватање француско-немачког плана отворило Пандорину кутију нереалних шиптарских захтева који би у случају признања независности лажне државе Косово добили легитимитет и то од стране српске стране.

“Имамо озбиљне правне и политичке последице. Самим признањем независности тзв Косова, ми отварамо врата да они затраже право на нашу имовину, где је Србија правни наследник имовине после распада СФРЈ, и то мислим на ону имовину која је у централној Србији, на коју они могу полагати право јер су као аутономна покрајина учествовали у изградњи те имовине. Имамо моменат где они могу пред Међународним судом правде да туже Србију за ратну одштету, имамо тај моменат да ћемо имати њихово дипломатско представништво и сталну мисију у Београду.”

На констатацију водитеља да то није предвиђено француско-немачким планом, Ђурђевић је одговорила да то није део плана, али да су у питању директне последице његовог спровођења.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ШИПТАРСКИ ЗАХТЕВИ НЕМАЈУ ГРАНИЦА: Прихватање француско-немачког плана не би стало на признању независности тзв Косова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *