“Уклонити споменик захвалности Француској и преименовати Француску улицу”

2
србији

Миша Вацић

Kaндидат за градоначелника Београда и носилац листе “Да се војска на Косово врати” Миша Вацић каже да ће уколико постане градоначелник изместити споменик “Захвалности Француској” и променити име Француске улице. Вацић објашњава да није умесно да на најпрометнијем месту у Београду стоји споменик посвећен земљи која наноси зло Србији.

“Калемгдански плато је место које посети сваки туриста који дође у Београд па самим тим неумесно је да на том месту стоји споменик посвећен захвалности земљи која je бомбардовала Републику Српску 1995, Бомбардовала Србију 1999, која учествује у окупацији КиМ, притиска Србију да призна тзв. независност Косова и на сваки други начин покушава да понизи нашу земљу. Наравно, споменик који се налази на Калемегдану одаје пошту једном прошлом времену када су Француску водили нормални људи и када је та земља била наш савезник, па он не сме бити уништен већ га само треба преселити на неко место које је пригладније новој реалности француско-српских односа. Новобегорадски блокови имају велике паркове и пољане међу зградама, па споменик може бити пренет на неко од тих места где би и даље на важне годишњице Првог светског рата могло да се полажу венци и цвеће ономе што су некад Французи били”; каже Вацић и додаје да би на том место требало поставити споменик српским јунацима, браниоцима Косова и Метохије и да је то порука коју треба да види сваки туриста који дође у Београд, али и наши млади који се окупљају на Београдској тврђави.

Вацић каже да ће покренути иницијативу да Француска улица буде преименована у Шпанску улицу јер Шпанија подржава Србију у одбрани Косова и Метохије.

Прочитајте још:  РАТ НА ПОМОЛУ! СЕВАЈУ ВАРНИЦЕ ИЗМЕЂУ ДВЕ СИЛЕ! Турска спроводи у дело нову опасну стратегију!

“Да би нас други поштвали морамо прво поштовати сами себе. Нажалост, избором њихових политичких елита Француска активно делује као непријатељ Србије већ више од 40 година и ми не смемо затварати очи пред тим. Осим НАТО агресије, окупаљције и признања Косова, Француска је међу првима признала Хрватску, помагала Муслимане у рату против Срба у Босни и Херцеговини, уводила санкције Србији, жмурела на Олују… Обележја нашег града и имена улица морају да одају почаст онима који то за служују, а не онима који желе наше уништење, Нема оправдања да нека од улица у нашој предстоници носи срамно име Француска, објаснио је Вацић.

Правда

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на ““Уклонити споменик захвалности Француској и преименовати Француску улицу”

    1. Па сабери чињенице и видећеш да човек ништа не измишља!
      Уместо да то подржиш и шириш ти га баш…
      Само дела чине људе!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *