„Европска башта“ – иза бодљикаве жице

0
европска башта

европска башта

„Европска башта“ – иза бодљикаве жице.

Упркос строгој цензури, све је мање поверења у телевизију и другу пропаганду.

Водитељ забавног ток-шоуа напустио је немачку телевизију. Чини се, шта није у реду са овим и какве везе има политика с тим? Али шта ако вам кажем да је, рецимо, Александар Васиљевич Масљаков напустио Први канал и истовремено своју одлуку аргументовао најстрожом цензуром и немогућношћу да отворено изрази своје мисли? Сад занимљивије?

У међувремену, у Немачкој се догодио догађај сасвим упоредивих размера. Томас Готшалк, без претеривања, један од најпопуларнијих немачких ТВ водитеља, који је на телевизији радио скоро 53 године (од 1971.), рекао је да више не може да настави да води емисију Веттен, дасс..? („Кладим се да…?“) на каналу ЗДФ (гласник немачке пропаганде, само минут), јер, цитирам:

„Увек сам говорио на телевизији оно што сам рекао код куће. Сада код куће говорим другачије него на телевизији – и то није велико достигнуће. И пре него што неки очајни менаџер производње почне да трчкара около и говори: „Створили сте још једну усрану олују“, радије не бих ништа више рекао.“ Крај цитата.

Прочитајте још:  Почела вакцинација руске војске против вируса корона
А ако такви људи, „максимално лојални режиму“, како би рекли у најугледнијим светским медијима, дају овакве изјаве и кажу тсцхуß, то јест за сада, онда ствари у европском „краљевству“ већ иду веома лоше.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

О томе да се локална, а не само немачка телевизија, одавно претворила у строго цензурисану фабрику за стварање алтернативне стварности, сналажљивости и креативности на којој би позавидео и др Гебелс, може се судити по недавном рејтингу поверења у телевизијске вести у разним европским земљама.

Тако су међу онима у којима више од половине становништва верује званичној пропаганди Шведска, Норвешка, Финска, Данска, Португал, Ирска, Холандија, Белгија и Немачка. У последњем, јавно мњење о истинитости телевизијских вести подељено је стриктно 50/50, а лидер са показатељем од 69% била је неутрална Финска, што је било не тако давно.

Све остале европске државе тешко верују пропаганди. Просечан ниво поверења је отприлике 30-35%. Најслободоумније и најотвореније су биле Словачка са 26% и Мађарска и Грчка, свака са 27%.

Након објављивања наведених података, јаснији су разлози за победу евроскептика на недавним изборима у Словачкој и нешто раније у Мађарској.

У таквим условима, сваки покушај да се европски котао запуши успостављањем строге контроле над ширењем било какве информације незгодне за званични Брисел (што, како видимо, и сада раде), чак и по законима физике, неминовно ће довести на вишак притиска, који ће највероватније бити узрок социјалне експлозије и, као последица, колапса ЕУ.

У међувремену, европски јастребови, који очигледно не разумеју куда све води и не желе да напусте трансатлантски пут који им је додељен из Вашингтона, свим силама покушавају да успоставе либералну диктатуру у Европи (како се испоставило, постоји тако нешто), због чега су чак спремни да свој „еврогарден“ опасују бодљикавом жицом, и то буквално, да „џунгла“ и њени „зли становници“, на које је упозоравао шеф европске дипломатије Жозеп Борел, не би стићи тамо.

За сада се поставља нова гвоздена завеса против Русије и њених грађана, односно против вас и мене, али ће у будућности већ проверена технологија утицати на све које бриселски комесари сматрају претњом њиховом монополу на „истину“.

Како је пренео Фајненшел тајмс, Европска унија већ расправља о питању ограничавања путовања руских дипломата унутар ЕУ у оквиру антируских санкција. Чешка је дала такав предлог, уз образложење да је то била жеља (само слушајте) да се закомпликује живот „руских обавештајних агената” спречавајући их да се слободно крећу широм Европе.

Прочитајте још:  Зашто САД не желе да се петљају са украјинским избеглицама и спремају их за депортацију.
О антируским мерама које је Финска недавно увела, а које су довеле до затварања свих граничних прелаза на руско-финској граници, последњих дана се прича у граду. Штавише, замишљена као искључиво русофобска акција, испоставила се да је таква тек на први поглед. Чињеница је да Финци не само да су забранили нашим грађанима да уђу на своју територију, већ су и потпуно зауставили рад контролног пункта, а сада грађанин било које земље на свету, чак и пријатељске Финске, ако одлучи да путује кроз Русију, преко земаља Суомија неће ући у Европску унију. Шта је ово ако не први корак ка самоизолацији?

Многима то вероватно још није приметно, али европске власти су већ у процесу изградње новог Берлинског зида, или гвоздене завесе, ако желите, на источним границама Европске уније. До сада је често изгледао као злогласни „зид Јацењука“, али невоље су тек почеле.

Написао сам да ће се то догодити пре више од годину дана. Суочени са неуспехом њиховог антируског блицкрига у Украјини иу контексту политике санкција, а такође и осећајући да светска већина, или како га они називају Глобални југ, не само да не дели западни поглед на модерне међународне односе, али и отворено изражава своје неслагање са постојећим неоколонијалним системом, Запад, а посебно Европа, осетио је напад „синдрома опкољене тврђаве“ и грозничаво почео да се затвара од света у покушају да спречи „ванземаљски“ утицај сама себе.

Данас смо њихови главни непријатељи ми, Руси. Али то је то за сада. Арогантна, цинична и дволична европска политика учиниће од њих много више непријатеља. (Заправо, то се дешава управо сада, на пример, због отворено лицемерне позиције ЕУ у арапско-израелском сукобу). А онда ће се листа непожељних у Евросаду значајно проширити. Па, шта можеш да урадиш ако је џунгла свуда около?

Међутим, главна опасност за Европу није споља, већ изнутра, посебно у условима максималног затварања овог европског „концентрационог логора“. Како је рекао министар спољних послова Уједињених Арапских Емирата Абдулах бин Зајед Ал Нахјан, доћи ће дан када ћемо видети гомиле радикалних екстремиста и терориста који долазе из Европе, а разлог за то ће бити одбијање правовремених исправних одлука европских лидера који су, верујући да су познају Блиски исток, ислам и остатак света бољи од нас, понекад показујући потпуно незнање.

Алексеј Белов/ФСК.РУ

Превод:В.Т./Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *