Још један у низу пораза Рио Тинта

0

Са задовољством вас обавештавамо да скуп Рио Тинта који је требало данас да се одржи у хотелу Гранд (срам Вас било) у Крупњу у 11 часова НИЈЕ ОДРЖАН.

Тема скупа је требало да буде предавање или шта већ о воћарству у организацији Пољопривредног факултетета из Новог Сада и Рио Саве експлорејшн. О тим вајним професорима ће бити речи у посебној објави.

Након што су покушали да спрече председника удружења „Заштитимо Јадар и Рађевину“, Момчила Алимпић и још пар чланова да уђу хотел, јер ова отворена врата нису увек и свима отворена, компанија Рио Тинто је још једном показала своје право лице, нетранспарентно понашање и потврдила да су у потпуности изгубили контакт са реалношћу.

Оно мало људи што је дошло (око 10) се разбежало чим пре и то таквом брзином да се нису сви чланови удружења ни морали појављивати у хотелу. Момчило Алимпић их је подробно информисао о томе да ни овде, као ни у другим земљама, не смеју да се баве корупцијом и митом, кршењем закона ни да раде против народне воље, да је пројекат „Јадар“ укинут и да ће тако и остати те да је најбоље да се покупе и оду. Народ који је да ли из незнања, да ли из похлепе, помислио да дође нека зна и обавести све да не постоји правни основ за узимање било каквих ваучера, донација или новца од компаније која не може да се бави својом делатношћу у Србији. Осим што није ред да срамоте децу и претке, нека знају да ће свако ко пристане не ове прљаве новце добити и кривичну пријаву гратис. Кад смо код тога, кажу извори из Рио Тинта да је њихов човек посетио ОШ „Боривоје Ж. Милојевић“ у Крупњу, а зашто, сазнаћемо у наредним данима.

Прочитајте још:  ПОЛАКО, АЛИ СИГУРНО РАСТЕ И ЦЕНА ХЛЕБА: Поскупљење пшенице, брашна и струје довело до поскупљења основне животне намирнице

Иначе, осим представника компаније и пар наивних мештана Рађевине, на овом покушају од скупа био је и један упосленик општине Крупањ, извесни Александар Гошић. Како протумачити чињеницу да јавни службеник поступа против одлуке Владе Републике Србије? Помислио би човек да је општина Крупањ решила да изведе пуч на Владу Србије! Вама који нисте из Рађевине би се та констатација могла учинити мало претераном, али за нас који знамо недосањане снове актера ове приче, ништа није чудно, па сматрамо да је удружење „Заштитимо Јадар и Рађевину“ данас успешно спречило пуч општине Крупањ на Владу Републике Србије. Нема на чему. Што се општине Крупањ тиче, да знате и то да код нас не пролази ни један СНС табор, џабе сте кречили. Поручите начелнику да путни трошкови нису били ни јуче, а ни данас и да треба да се уплате за октобар и новембар.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Што се тиче полиције, компанија је покушала да припрети и заплаши (какав данак неискуству, да не кажем глупости) Момчилу и осталима полицијом иако ништа баш нису радили противзаконито, на шта им је одговорено да они из компаније могу да се обрате ФБИ-ју, а да ће председник „Заштитимо Јадар и Рађевину“ сам позвати полицију за наше потребе. Тако је и било, изјаве су дате у полицијској станици, а удружење „Заштитимо Јадар и Рађевину“ се захваљује не само на коректном третману него и на родољубивом ставу крупањске полиције.

Пројекат „Јадар“ је укинут Уредбом Владе Републике Србије и не постоји. Оглашавање и обмањивање народа Србије причама „шта би било кад би било“ је противзаконито јер пројекат не постоји, а о томе како би рударска компанија водила рачуна и пчелицама и цвећу не треба много ни трошити речи. Овакви неистини наративи вређају здрав разум народа. Ако смо староседеоци, не значи да смо глупи. Управо супротно. Бављење пољопривредом је наша вишевековна традиција и неће нам некаква рударска компанија причати било шта о томе.

Прочитајте још:  ОПЕРАЦИЈА РЕАДМИСИЈА: Да ли ће протерани опасни мигранти из ЕУ завршити у СРБИЈИ!

Подсећам да је за 12.12.2023. заказано прво рочиште против Рио Тинта у Србији као и против Гугла, Лозничких новости и Лотела због противзаконитог оглашавања пројекта који не постоји.

Надам се да је Рио Тинто покупио своје делиће из Рађевине и да им више неће пасти на памет више ни да нам привире.

Упућујем јавни позив нашим фалсификаторима да копирају и наша дела, а не само речи па им можда и опростимо крађу.

Више о данашњем догађају можете погледати на снимку

Рудника неће бити.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *